Kaburgalarınıza yapışacak kış Fransız yemekleri

Maceracı Kate, bağlı kuruluş bağlantıları içerir. Bu bağlantılardan satın alma yaparsanız, size ek ücret ödemeden bir komisyon kazanacağım. Teşekkürler!

Twitter’da paylaş
Facebook’ta Paylaş
Pinterest’te Paylaş
E -posta ile paylaş

Bazı ülkelerde, yemek için en iyi mevsim, domateslerin ve kabakların bolca ortaya çıktığı yazın kalbidir. Diğer ülkeler için düşme – hasat zamanı ve en iyi yeni şarapların ortaya çıktığı zaman.

Ancak Fransa için, en iyi yemek mevsimi kış olduğunu düşünüyorum. Fransız mutfağının çoğu ağır, çorba odaklı ve peynir dolu-sizi soğuk bir günde ısıtmak ve kızarmış ekmek için ihtiyacınız olan şey budur!

Peki denemeniz gereken yemeklerden bazıları nelerdir?

Saf erimiş peynir

Raclette, Yüce Fransız Kış Sezonu yemeğidir: eritilmiş peynir, bazı durumlarda jambon veya diğer etli, patates üzerine kaşıklanmış veya hatta kendi başına yenir. Tartiflette, soğan, lardon ve bazı durumlarda somon füme olan raclette üzerinde bir varyasyondur.

Fransa’nın dört bir yanındaki sokak satıcılarının büyük Raclette tavalarını karıştırdığını göreceksiniz. Benim tavsiyem? Bir fincan sıcak kırmızı şarapla tadını çıkarın ve daha sonra çalışmak için uzun bir yürüyüş yaptığınızdan emin olun!

Benzer bir diğer seçenek de bir Lyonnais uzmanlığı olan Andouillette. Eritilmiş peynir, hardal ve domuz midesi ve dana eti de dahil olmak üzere çeşitli sıra dışı etler ve sakatlık bir tavada birlikte pişirilir. Karışım daha sonra çıtır ekmeğin küçük turlarına yayılır.

Andouillette şık bir köylü tabağı örneğidir. Paris’teki butik oteller boyunca restoranlarda bulabilirsiniz – bu durumda, Lyon’daki güzel bir kırmızı şarap barı olan Baragones’da denedim. Haggis’den farklı olarak, ne yediğinizi düşünmediğinizde çok daha iyi tadı vardır.

Çorbalar

Fransızlar hakkında ne istersen söyle – nasıl tatmin edici bir çorba yapacağını biliyorlar.

Fransız soğan çorbası en ünlüdür ve Paris’teki Cafe Le Conti’deki bu versiyon onu bir sonraki seviyeye taşıdı. Sadece büyüklüğüne ve peynirin ne kadar kalın olduğuna bakın!

Butternut kabak çorbası için ideal arkadaş mı? Üç dilim kürlenmiş jambon. Lyon’daki Chic do Mo’da bu yemeği ekledim.

Ve eğer çorbaya sahip olmayacaksanız, neden başlangıç ​​için Escargots’u tercih etmiyorsunuz?

Escargotlar fırından çıktığında, hala kabuklarında sıcak ve cızırtılı olarak seviyorum. Onları kabuklarından çıkarmak için ustaca manevra yaptıktan sonra, arkanıza yaslanın ve fevkalade sarımsı sosu ekmeğinizle emin.

Bu Escargots, Paris’teki Montmartre’deki Le Paname’de üç çeşit bir yemeğin parçasıydı-pahalı bir mahallede lezzetli bir ucuz bul.

Basit Öğle Yemeği

Çoğu gün, quiche ve salata gibi bir şey için dururdum.

Quiches, çok sevilen Quiche Lorraine’de olduğu gibi büyük kolesterol blokları olabilir – ancak bazen, bu durumda olduğu gibi, sadece biraz yumurta ile birbirine yapıştırılmış ve bir kabukta yerleştirilmiş bir sebze yığınıdır. Kötü bir seçim değil.

Ana kurslar

Boeuf Bourguignon’dan çok daha iyi bilinen bir Fransız yemeği var mı?

Bu, Fransız yemeklerinin en geleneksel olanı olmasına rağmen, kesinlikle geleneksel olmayan bir şekilde denedim-alerjensiz mutfakta uzmanlaşmış bir restoran olan Lyon’daki Mon Histoire Dans L’Asiette’de. Tüm bulaşıklar glutensiz, yumurta içermeyen, süt içermeyen, fıstıksız ve fındıksızdır. Hardal, soya, kabuklu deniz ürünleri, kereviz ve susam gibi malzemelerden de kaçınılır.

Asla bilemezsin – bu inanılmaz bir sığır eti güveçti! Soğuk bir günde üstün rahatlatıcı yemek.

Ama birçok gün, ana kursum için somon için gittim.

Tanrı, Fransızlar somon nasıl yapılacağını biliyor – zengin, tereyağlı soslar kış için idealdir. Ben bu Paris Marais mükemmel Le Vernissoir vardı vardı.

Ve şimdi farklı bir şey için …

Neden büyük bir kase Pho almıyorsunuz?

Paris’in büyük bir Güneydoğu Asya nüfusu var ve Vietnam restoranları bol. Paris’in 19. arrondissement’teki Crimée durağının dışındaki küçük restoranı denedim. Büyük bir pho kasesi, ağır yiyeceklerin günleri ve günleri için ideal panzehir olarak ve bir Orangina ile eşleştirildiğinde sonsuza kadar daha fazla Fransız buldum.

Tatlı

Ve şimdi, bazılarının söylediği en iyi yol: tatlı! Krep her zaman olağanüstü bir seçenektir ve kimse Paris’teki Breizh Cafe’den daha iyi krep yapmaz.

Gelecekte Breizh Cafe’ye varırsanız, tuzlu karamelli bir krep satın aldığınızdan emin olun. Bu onların özel yemek ve ben guanull