Yapılacak Seyahat Listesi: Hangi ülkeye seyahat ettiğimize bağlı olarak Orta Asya

, farklı bir yapılacaklar listemiz var. Bazı eşyalar aynı kalır (aşı almak, yolculuk için bütçeleme, seyahat ekipmanı almak vb.), Ancak bizi Moğolistan, Rusya, Orta Asya ve İran’a götürecek bu gezi için çok şey var Planlanması, ele alınması ve düşünülmesi gereken daha fazlası.

Dünyanın bu bölgesinde sırt çantasıyla ilgili güncel bilgiler çok fazla bulamıyoruz, bu yüzden gelecekteki gezginler için her türlü bilgiyi bir araya getireceğiz!

Dünyanın neresine gitmeliyiz? Bir yolculuk planlamak her zaman eğlencelidir!
Yapılacak seyahat listemiz:

1. Rotayı planlayın.

Hangi ülkenin başlayacağını, yapmak istediğimiz aktiviteler için en iyi havanın en iyisi olacağını ve karaya veya hava yoluyla girip giremeyeceğimizi düşünmek zorundaydık.

Trekking, kamp, ​​balık tutma ve tapınak ve pazarların etrafında dolaşma için iyi çalışan bu rotayı bulduk.

Rotamız:

Çin → Moğolistan → Rusya → Kazakistan → Kırgızistan → Tacikistan → Özbekistan → Türkmenistan (vize başvurumuz onaylanmışsa) → İran → Türkiye (?). İran’dan sonra nereye gideceğimize karar vermedik.

Rotayı planlamak ve nereye gideceğini bulmak eğlenceli kısım!
2. Pasaport fotoğraflarını çekin.

Tüm bu ülkeler (Kırgızistan hariç) ülkelerine girmeleri için vize gerektirir. Vizelerimize başvurduğumuzda makalelerimizle 2 pasaport fotoğrafı göndermemiz gerekecek. Boyutun 3.5cm x 4.5cm olması gerekir. (Türkiye için varışta vize alabilirsiniz ve fotoğraf tedarik etmeniz gerekmez).

Pasaport fotoğrafları aldığınızdan emin olun!
3. Büyükelçiliklerle iletişime geçin ve vizeler kurun.

Çin’de yaşıyoruz, en yakın elçilikler Şangay’da. Moğol Büyükelçiliği’ndeki pasaportlarımızı bırakmak için bu Pazartesi oraya gidiyoruz. Daha sonra Rus ve Kazakistan vizelerimize başvurmak için yaklaşık bir ay sonra Şangay’a dönmemiz gerekecek.

Yoldaki keçiler seyahat merkezi! Araştırma, skyping, yazma… ve nemlendirme!
İran vizemizle ilgili Key2persia ile temas halindeyiz. Bu vize süreci oldukça uzun zaman alıyor. Vize için onaylandığımızda/onaylandığımızda, ajans bize bir “kod” e-posta gönderecek ve önceden belirlenmiş elçilikte İran vizemizi alacağız. Bu, bu vizeyi almak için en iyi ülke hangisinin en iyi ülke olduğunu anlayan zor kısım… kesinlikle önceden planlamalıyız ve zamanında orada olmayı planlamalıyız!

Biz yolculuktayken diğer vizelerin alınması gerekecek.

(Tüm vizelerimize sahip olduğumuzda, tüm bu ülkeler için web sitemizde maliyetler ve yoldayken vize alamayacağınız ve alamayacağınız bir vize sayfası hazırlayacağız).

Kırgızistan vize gerektirmeyen tek ülke. Diğer tüm ülkeler bir tane gerektirir ve karaya giriyorsanız, önceden alınmaları gerekir (Türkiye Vizesini sınırda alabilirsiniz). Onlara ne göndermeniz gerektiğini anlamak için önceden seyahat etmek istediğiniz ülkelerin elçilikleriyle iletişime geçtiğinizden emin olun. Bazı vizelerin onaylanması haftalarca sürebilir, kendinize çok zaman verin.

*** Bir vize, pasaportunuza aldıktan sonra sadece 3 ay boyunca geçerli olduğunu unutmayın… Ekim ayında seyahat etmeyi planlıyorsanız Haziran ayında vizeniz için başvurmayın.

4. Ulaşım ayarlayın.

Çin’de yaşadığımız için Moğolistan’a karaya gireceğiz. Trans-Moğol trenine katılacağız. Bu biletin önceden rezerve edilmesi gerekiyor. Çok yardımcı olan Pekin’deki CITS ajansı aracılığıyla rezervasyon yapıyoruz.

Rus vizesi almak için satın almak için, Rusya’dayken ülke içinde ve dışında ulaşım kanıtına sahip olmamız gerekecek. Ülke içinde ve dışında hangi trenlere rezervasyon yapmak istediğimizi anlamak için gerçek Rusya ile birlikte çalışıyoruz. Muhtemelen Trans-Sibirya treninde olacağız… bu heyecan verici!

Bizim için, Orta Asya çevresinde uçmak çok pahalı… ve bu alandaki havayollarının güvenlik kayıtları çok rahatlatıcı değil! Zaten sevdiğimiz topraklarla seyahat edeceğiz.

Trenle seyahat etmeyi seviyoruz

İster kara ister hava ile giriyor olun, biletlerinizi rezerve etmeniz gerekecektir. Uçuş fırsatları için farecompare.com’a göz atın. Özbekistan’a hava ile girerseniz, havaalanına varışta vize alabilmeniz gerektiğini unutmayın. Ancak, vardığınızda göçmenlik görevlilerine göstermek için bir davet mektubuna sahip olmanız gerekecektir. Bu davet mektubu Stan Tours aracılığıyla yaklaşık 35 $ karşılığında alınabilir.

Tacikistan’a hava ile girerseniz, davet mektubu olmadan varışta 30 günlük bir vize alabilirsiniz.

5. Konaklama rezervasyonu.

Odalarımızı gerçekten rezerve etmek istemiyoruzÖnceden, ancak Rusya vizesini almak için satın almak için, Rusya’da bizim kalmak için otel/pansiyon rezervasyonu yapmamız gerekecek. Hostelworld.com ve Booking.com aracılığıyla kitap odaları yapacağız.

Bazı konaklamaların önceden rezerve edilmesi gerekecek

6. Parayı sıralayın.

Bu ülkeler bankamızın banka kartının kullanımına izin verecek ATM makineleri yoktur. Makinelerde bir kredi puanı kartı kullanmak sorun değil, ancak bir banka kartı değil (ya da okuduk, bunu yerdeyken güncelleyeceğiz).

MasterCard’ımız var ve sadece Visa Kredi Puanları kartına başvurduk. Ayrıca, Çin’deki bankada önceden satın almamız gereken yerel para birimi için alışveriş yapmak için kullanabileceğimiz 3.000 $ USD’ye sahip olacağız.

İran’da kredi puanlarımız kartlarımız ve banka kartlarımız işe yaramaz. Biz burada bizim kalmak kapsamak için yeterli miktarda USD ve Euro getirmeliyiz.

USD, kredi puanları kartları ve dünyanın bu kısmı için yerel para birimi gereklidir

7. Dişli alın.

Dünyanın bu kısmı trekking, kamp ve balıkçılık için müthiş. Hafif bir çadır, uyku tulumları, uyku paspasları, trekking direkleri, sinek balıkçılığı çubuğu, hafif tencere, tabak ve çatal bıçaklar aldık (veya satın alma sürecindeyiz).

Zaten sırt çantalarımız, ihtiyacımız olan kıyafetlerimiz, ilk yardım kitimiz ve elektroniklerimiz var. Tüm ekipmanlarımıza sahip olduğumuzda böyle bir gezi için ne paketleyeceğinin tam bir listesini bir araya getireceğiz.

8. Seyahat sigortası alın.

Seyahat sigortasına sahip olmak kesinlikle önemlidir. Özellikle dünyanın bu kısmı için ve özellikle yüksek irtifa faaliyetleri, trekking, vb.

Her zaman WorldNomads Sigortası ile rezervasyon yaptık. Müthiş fiyatları, kapsama alanı var ve en iyi yanı, yoldayken sigortanızı çevrimiçi olarak değiştirebilmenizdir – gerçekten kolaydır.

Dünyanın bu bölgesinde bir gezi planlamak, Se Asia’ya gitmekten çok daha fazla planlama gerektirir! En büyük sorun vizeleri vaktinden önce almak ve yoldayken gerisini nereden alabileceğimizi bulmaktır.

Gerçekten dışarıdayken tüm bu bilgileri güncelleyeceğiz ve gelecekteki Orta Asyalı gezginler için çok daha fazla ayrıntıya sahip olacağız!

Planlama sürecinin baskıları

Sırt çantası: Başlangıç ​​Bölümü

Bu gönderi gibi mi? İğnele!

Feragatname: Yoldaki Keçiler, Amazon Ortak ve diğer bazı perakendeciler için bir ortaklıktır. Bu, blogumuzdaki bağlantıları tıklatıp bu perakendecilerden satın alırsanız komisyon kazandığımızı gösterir.