Entertainment

Khao Sok: Kayalıklar ve Güney Tayland’daki deneyim

Maceracı Kate, bağlı kuruluş bağlantıları içerir. Bu bağlantılardan bir satın alma işlemi yaparsanız, size ek bir masraf olmadan tazminat yapacağım. Teşekkürler!

Twitter’da paylaş
Facebook’ta Paylaş
Pinterest’te Paylaş
E -posta ile paylaş

Üç yıl önce Tayland’a ilk gördüğümde Khao Sok Milli Parkı’nı hiç duymamıştım – şimdi orada olduğum gibi, tanıdığım herkese övgülerini söylüyorum.

Khao Sok, şimdiye kadar gördüğüm en görsel olarak muhteşem ormandan birkaçına ev sahipliği yapıyor. Kireçtaşı karstiler her yerden çıkıyor – aynı zamanda kireçtaşı karstilerini seven bir kadınım. Park, her türlü saniyede sonbaharda ayrı görünen parlak renkli yüzen evlerle dolu devasa bir insan yapımı göl tarafından tepesinde-ancak bu tür lojmanlarda kalmak elbette maceranın bir parçası olacaktır.

Khao Sok, Tayland’ın güneyindeki Suratthani eyaletinde, Suratthani, Phuket ve Krabi arasındaki üçgende bulunur.

Başka bir deyişle, plaja çıkmaya başladığınızda, buraya bir sonraki adımdır. Koh Phi Phi ve Koh Phangan arasında bir orman damak temizleyici için buraya gidin. Bir hafta sahilde yattıktan sonra vücudunuzu tekrar şekillendirmek için buraya gidin.

Sok Nehri Kano

İlk başta Sok Nehri’nde boru yapmak istedim, ancak kuru mevsimin başlangıcı oldu ve nehir de düşük çalışıyordu, bu yüzden kano seçtim.

Khao Sok, Tayland’ın en yağmurlu kısımlarından birinde bulunur ve sahne gri ve eterikti, kireçtaşı kayalıkları kalın ormandan yukarı doğru çekilir. Rehberim ve ben sadece iki tane olduğum. Ben de kürek çekti, bazen kuşlara işaret etti ve “Kingfisher” diyerek oturdum.

Bir noktada bir ağaca bir yılana yöneldi.

“Bu ne tür bir yılan?” Ona sordum.

“İngilizce yok,” diye yanıtladı rehberim.

“Ey.” Bir yılanmış gibi davranarak boynumu elimle tuttum. “Grah! Grah! Ugggggh. ” Kendimi aşağı attım, aynı zamanda pantomimed öldü, etki için bazı ayak konvülsiyonları ekledim.

“Zehirli değil,” dedi rehberim mükemmel İngilizce.

Ah.

Göl gezisi

Khao Sok Milli Parkı, göl evleriyle dolu muazzam bir insan yapımı gelişme olan Cheow Lan Gölü’nün evidir. Göl evlerine bir yolculuk, yüzme ve takılma zamanı, öğle yemeği ve bazı mağara keşifleri ile bir orman gezisi alan bir günlük gezi ile gitmeye karar verdim.

Göldeki manzara inanılmaz – fotoğraflamak çok zor! Bir saatin yanı sıra her şekilde yirmi dakika seyahat ettik, aynı zamanda en yüksek hızda bir uzun kuyruklu tekne olduğu için, su sürekli püskürttüğü ve ayakta durmak imkansızdı. Fotoğraflarımın çoğu su spreyleri ile kaplıydı ve maalesef atılmak zorunda kaldı.

Uzun süreli yolculuğumuzdan sonra, göl evlerinde de ortaya çıktık ve suya atladık.

Baktılar … güvenli olmaktan daha az. Sanki her türlü dakika göle sonbaharda olacaklardı. (Ve merak ettiğiniz durumda, gerçek banyo tesisleri var – karada, bungalovlarda değil. Durum olmasaydı insanların yüzeceğine inanmıyorum!)

Kendi kişisel adamızda olduğumuzu hissettim. Rıhtımdan ayrıldıktan birkaç dakika sonra telefon sinyali kaybolmuştu. Çevre dostu suya giriyorum, sırtımda yüzdüm, manzarayı alıyorum.

Yakında öğle yemeği vardı.

Sonra orman trek geldi. Trekking gittikçe, her dakikasından nefret ettim.

Görünüşe göre ben durgun bir yürüyüşçüyüm. Hiçbir kavram neden – beni bir şehre ve hızlı gonzales gibi koyuyorum. Beni betondan kire ve her şey değişiyor. Anladığım kadarıyla Avustralya’da ve şimdi Tayland’da akranlarım benden çok daha hızlı yürüyüş yapıyorlardı. Onlara ayak uydurabilirim – eğer neredeyse hiç koşarsam, gözlerimi asla ayaklarımdan çıkarmazsam, bu tür bir yürüyüşün işlevini yenmediy miydi?

“Açlık Oyunları. F*cking açlık oyunlarındayım, ”Tur arkadaşlarım kayaları ve akarsulara doğru ilerlerken kendimi mırıldandım, beni toz içinde bıraktı. Bu, elbette, gerçek yürüyüşten hiç fotoğrafım yok.

Ama sonra bir mağaraya geldik – bir kilometreden daha uzun bir mağara. Su dolu bir mağara. Tavandan çok sayıda yarasalı bir mağara.

O mağarayı yürüyüşe çıkardık. Kafa lambamı giydim, kişisel eşyalarımı kuru çantama bağladım ve yakında karanlığa yutulduğumuz için yutkuntum.

“Batman,” rehberlerden biri, uyuyan kanatlı yaratıklara yukarı doğru işaret ederken hepimizi güldürdü. Sonra bir dakika sonra: “Örümcek Adam.” Araknid elimin büyüklüğündeydi.

Su, yerlerde ayak bileği derinliği veya diz derindi-acele edene kadar. Dar çatlaklarla yüzdük. Biz su altında kayalar arasında akan akıntılarda sıkışıp kalmayı önlemek için çürük görünümlü bir ahşap merdiven üzerinde yürüyüş.

Bu mağara yürüyüşü nefret etmem gereken her şeydi. Her dakikasını beğendim.

Yine, neden bir kavramım yok. Belki de suda daha rahatım. OYarasalar, dev örümcekler, çalkalanan rapids ve tercih ettiği mor elbisede bir mağara ile yüzen bir kadınla anlaşma!

Yürüyüşten sonra göl evleri tarafından takılmak için biraz daha fazla zaman harcadık. Sıralı elbisemden su yakalamak için boş bir çaba harcadım – evet, bu olmayacaktı.

Yakında medeniyete geri dönmek için Longtail teknesine geri döndük. Yöntemi geri inşa ederken güneş parlak bir şekilde parlamaya başladı ve karstileri güzel bir şekilde aydınlattı.

Birkaç kişi birkaç gün gölde kalıyordu. Benim için bir günlük gezi mükemmeldi.

Götürmek

Khao Sok’taki zamanımı beğendim. Tayland’ın plajlarından hastalanmak basittir, onlar kadar güzel ve Khao Sok, daha fazla olduğunda plajlara geri dönene kadar sizi rahatsız edecek mükemmel panzehirdir. Güney Tayland sadece plaja özel bir varış noktası olarak görülebilir, ancak durum kesinlikle böyle değildir.

Ama bunun ötesinde, son derece tavsiye ettiğim inanılmaz güzel bir milli park.

Temel Bilgi: Khao Sok, Suratthani, Krabi veya Phuket’ten kısa bir otobüs yolculuğudur. Oraya Ranong’dan geldik ve otobüsleri değiştirmemiz gerekse de karmaşık değildi.
Khao Sok Paradise, son derece önerdiğim rahat bir konukevinde, çift alanların gecelik 1300 baht (40 $) ‘da başladı. Onların yemek mükemmel ve makarna şok edici derecede iyi. Burada diğer otelleri keşfedebilirsiniz.
Khao Sok Cennet ile hem kano gezisi hem de bir günlük göl gezisi rezervasyonu. Tüm konuk evleri olmasa da çoğu bunu sizin için yapabilecektir. Kano Gezisi Gider 800 Baht (24 $); Bir günlük Göl Gezisi Gider 1500 Baht (46 $). Bir gecede ve çok günlük göl gezileri de bir dizi orman yürüyüşü sunulmaktadır.
Tayland’a gitmeden önce seyahat sigortası kapsamı aldığınızdan emin olun. Bir şey yanlış giderse, bir yürüyüş sırasında düşmenin yanı sıra kaymak gibi bir şey ters giderse sizi ekonomik olarak koruyacaktır. Dünya göçebelerini önermenin yanı sıra kullanıyorum.

Daha önce ormanda trekking yapıyor musun? Ne sandın?

Katenever’den e -posta güncellemeleri alın bir yayını kaçırın. Her zaman abonelikten çıkın!

İlk NameFirst Adı
Son Namelast Adı
E -postanız e -postanız
Göndermek

Twitter’da paylaş
Facebook’ta Paylaş
Pinterest’te Paylaş
E -posta ile paylaş