Entertainment

New York’a (yerel tarafından!) Kontrol etmek için en iyi zaman

Maceracı Kate, bağlı kuruluş bağlantılarından oluşur. Bu bağlantılardan satın alma yaparsanız, size ek ücret ödemeden bir komisyon kazanacağım. Teşekkürler!

Twitter’da paylaş
Facebook’ta Paylaş
Pinterest’te Paylaş
E -posta ile paylaşın

New York’u kontrol etmek için en iyi zaman ne zaman? New York dört mevsimi ve tipik olarak aşırı sıcaklıkları deneyimliyor – ancak bence New York’u kontrol etmek için en iyi zaman Eylül’den Kasım’a kadar sonbaharda.

Bununla birlikte, bu yılın sadece küçük bir parçası – ve sizin için tamamen farklı olabilir. Festivaller, açık hava yemekleri veya en ucuz fiyatlar için geldiyseniz yılın o zamanından nefret edebilirsiniz. (Ve eğer çocuklarınız varsa veya eğitimde çalışıyorsanız, o zaman hiç gelemeyebilirsiniz.)

Bu yüzden tamamen sıcaklık, atmosfer, kalabalık seviyesi ve etkinlik bilgileri ile New York’a seyahat etmek için en iyi zamanı oluşturmaya başladım.

Yakın zamana kadar birkaç yıl New York’ta yaşadım ve orada yaşıyorum, yetişkin hayatımın müthiş sevinçlerinden biri vardı. Şehri çok iyi tanıyorum ve bu rehber sadece New York’ta yaşadıktan sonra aldığınız tidbitlerle dolu.

96. St. 1-2-3 platformunun Ağustos ayında ne kadar sıcak olduğu gibi. Ya da Aralık ayında kalabalığın beşinci caddede ne kadar kötü olduğu.

Ya da nadir bir tutulma veya mahallenizdeki sürpriz Janet Jackson konseri olsun, önemli bir yabancı kalabalığı olan bir etkinliğe katılırken aldığınız olağanüstü his.

Kısacası-New York eşsiz bir şehir ve yılın hangi zamanında New York’a gitmeye karar verdiğiniz önemli değil, müthiş bir zaman geçireceksiniz. Rehbere gidelim!

İçindekiler

New York’u kontrol etmek için en iyi zaman
İlkbaharda New York Weathernrew York
Yaz aylarında New York
Sonbaharda New York
Kışın New York

New York’ta Yüksek Sezon ve Düşük Sezon
Ocak ayında new yorkNew York’u kontrol etmek için en iyi ay
Şubat’ta New York
Mart ayında New York
Nisan’da New York
Mayıs ayında New York
Haziran’da New York
Temmuz’da New York
Ağustos ayında New York
Eylül’de New York
Ekim’de New York
Kasım ayında New York
Aralık ayında New York

New York’taki En İyi Festivaller
New York’u çocuklarla kontrol etmek için en iyi zaman
New York’u kontrol etmek için en ucuz zaman
New York’a gitmek için genel en iyi zaman

Sonbaharda Central Park’ı seviyorum! Depositphotos vasıtasıyla.
New York’u kontrol etmek için en iyi zaman

New York’u kontrol etmek için en iyi zaman sonbahar aylarında: Eylül sonu, tüm Ekim ve Kasım başı. Bu üç ana nedenden dolayı:

Hava harika. Açık havada dolaşmak için en iyisi olan güzel, sıcak ve şaşırtıcı sıcaklıklar. Bazı günler cekete ihtiyacınız yok; Bazı günler sadece hafif bir ceket mükemmel. İlkbahardan büyük bir fark, tipik olarak sonbaharda yağmur yağmamasıdır.

Kalabalıklar inceldi. New York’un en yoğun mevsimleri Haziran’dan Ağustos’a ve Şükran Günü’ne yeni yıldır. Çocuklar okula geri döndüler ve birçok aile okul yılının başlarında seyahat etmeye kaçıyor ve aileler New York turistlerinin saygın bir yüzdesini oluşturuyor.

Fiyatlar düştü. New York her zaman pahalıdır, beni yanlış anlamayın, ancak otel fiyatları sonbaharda yaz aylarında ve Şükran Günü ile Yeni Yıl arasındaki yükseklik sezonundan çok daha düşüktür.

Ve bir ödül nedeni: sonbahar renkleri. Bence bu sadece bir bonus! Ekim ayı sonuna kadar Ekim ayı başlarına kadar New York’ta en iyi sonbahar renklerini görüyorsunuz. Central Park, Prospect Park ve Fort Tryon Park ve Manastırlardaki sonbahar yapraklarını kaçırmayın.

New York’u genel olarak kontrol etmek için en iyi zaman ne zaman? Eylül ayı sonundan Kasım ayının başlarına kadar sonbahar aylarında New York’a bakmanızı öneririm. Mayıs ve Haziran da güzel.
New York’u kontrol etmek için en iyi ay nedir? Bence, New York’u kontrol etmek için en iyi ay, çarpıcı hava ve çarpıcı sonbahar renkleri için Ekim.
New York’u çocuklarla kontrol etmek için en iyi ay nedir? New York’ta yıl boyunca yapılacak çok şey var, ancak Eylül ayını aile gezileri için seviyoruz çünkü çocuk dostu büyük elma cazibe merkezleri boş.
New York’ta kışın ne kadar soğuk alıyor? Kış ayında sıcaklıklar sıklıkla donmanın altında, özellikle Ocak ayında, ancak normalde -2-7 C (28-45 F) arasında dolaşıyor.
Festivaller için New York’u kontrol etmek için en iyi zaman nedir? Festivaller yıl boyunca New York’ta gerçekleşiyor, ancak yaz aylarında, özellikle Haziran ve Şükran Günü ve Yeni Yıllar arasında çok sayıda müthiş var.

Manhattan, Riverside Park’ta çiçek açan ama bulutlu bir gün.
New York Hava Durumu

New York hayal edebileceğiniz her türlü havayı alır. Dört mevsimi de deneyimliyor ve hava yıl boyunca dalgalanıyor.

Kış aylarında bol miktarda yer altı gün ve büyük kar fırtınası var; Bahar büyür ve daha sıcak sıcaklıklar, ancak saygın yağmurla; Yaz yüksek nem ile çok sıcaktır ve sonbahar çoğunlukla açık gökyüzü ile sıcaktır.

New York’ta her sezon artıları ve eksileri var. Her denizciyi yıkalımn tek tek.

Muhteşem çiçekler ilkbaharda New York’a çok şey katar.
İlkbaharda New York

New York’ta bahar kesinlikle çarpıcı ve ziyaret etmek için müthiş bir zaman. Gerçek baharda geldiğiniz sürece: Nisan başından Haziran başlarına. Mart hala burada kışlık sıcaklıklar.

Evet, New York’un kiraz çiçekleri var ve Mart sonunda veya Nisan başında çiçek açma eğilimindedirler. Parlak bahar renkleriyle daha sıcak ayların başlangıcını sembolize ediyorlar. New York’taki kiraz çiçeklerini görmek için en iyi yerlerden bazıları Central Park, Roosevelt Adası ve Nisan ayında kiraz çiçeği festivali olan Brooklyn Botanik Bahçesi.

İlkbaharda New York’ta en sevdiğim şeylerden biri erken uyanmak ve Central Park’ta uzun, yavaş bir şekilde yürümek, taze muhteşem havanın ve tasma saatlerinin tadını çıkaran köpeklerin tadını çıkarmaktır.

Soğuk bir kıştan sonra kontrol etmek için hoş bir zaman olabilir, ancak birçok gün yağmurlu olabilir. Sıcaklık dolaşmak için rahat ve çok sıcak veya çok soğuk değil. Yanınızda hafif bir ceket ve şemsiye olması güzel.

Ayrıca, normalde Nisan ayının ortalarında, arada sırada ortaya çıkan oldukça sıcak günleriniz var. New York’ta yılın ilk sıcak günü için yaşıyorum çünkü herkes parklara boşalıyor ve harika güneş ışığından hoşlanıyor!

Bir cininiz varsa ve geleceği tahmin edebiliyorsanız, yılın ilk sıcak günü olan New York’a gitmek için en iyi zaman. Ancak şanslı hissediyorsanız, geçen hafta Nisan ayında hedef.

Vali Adası yaz aylarında bir ihtiyaçtır!
Yaz aylarında New York

New York’taki yaz havası çok sıcak ve nemli, görkemli olabilir, ancak aynı zamanda kullanımı da zor. Ah, yaz aylarında New York oldukça çelişki.

Bir yandan yaz, New York’un gururdan deniz kızı geçit törenine, Vali Adası’ndaki caz çim partisine kadar festivallere ve etkinliklere patladığı zamandır. Jacob Riis veya Rockaways’de açık hava yemek, çatı partileri, sokak festivalleri ve hatta sahilde zaman var.

Öte yandan, yaz sefil olabilir. Çöp kokusu özellikle New York’ta yılın bu zamanında keskin. Metro için beklemek, dışarıdaki sıcaklıktan 10+ derece daha sıcak bir platformda olabilir. Ve AC’yi kaybeden metro otomobilleri kendi cehennem markasıdır.

Dürüst olmak gerekirse, ben büyük bir yaz hayranıyım, ancak New York’ta müzeleri kontrol etmek ve kapalı aktiviteler yapmak için çok zaman harcıyorum. Aynı şeyi yapmanızı, çok ısınırsa kaçabileceğiniz birçok yer bulmanızı öneririm.

Yaz aylarında New York’ta yapmayı en sevdiğim şeylerden biri Staten Island Feribotu almak. New York’taki en iyi ücretsiz etkinlik ve feribotta açık havada durmak size bazı büyüleyici esintiler verecek.

Central Park’taki sonbahar renklerini seviyorum.
Sonbaharda New York

Sonbahar, New York’u kontrol etmek için muhteşem bir zamandır. Yukarıda belirttiğim gibi her dünyanın en iyisi: etrafta dolaşmak ve keşfetmek için rahat sıcaklıklar; çoğunlukla açık gökyüzü ve sınırlı yağmur; renkli sonbahar yaprakları; ve yükseklik sezonundan daha küçük kalabalıklar ve daha düşük otel fiyatları.

Bir seyahat yazarı olarak yıllarımda gözlemlediğim bir şey, Eylül ve Ekim aylarında büyülü olması. Bu, çocukların okula geri döndüğü ve ebeveynlerin yeni bir okul yılının başlarında seyahat etmek istemedikleri zamandır – bu yüzden yerler çocuklardan muhteşem bir şekilde boştur.

Her modacı, sonbaharın moda için yılın en iyi sezonu olduğunu bilir – ve New York gezegendeki en ilginç moda şehirlerinden biridir. İster şovlar için Bryant Park’a gidin, ister Soho sokaklarında gezinirken, sonbahar New York’ta modayı keşfetme zamanıdır.

Sonbaharda New York’ta yapmayı en sevdiğim şeylerden biri kameramı çıkarmak ve farklı mahalleleri ve yerel mutfaklarını keşfetmek: Karayipler için Prospect Heights; Hong Kong yumurta tartları için yıkama; Arnavut Burek için Bronx’ta Arthur Bulvarı.

(Times-kare-imparatorluk devlet binası-brooklyn köprü-yüksek tatil cazibe merkezlerinden oldukça farklı, değil mi?)

Bu fotoğraf, Depositphotos aracılığıyla kışın acımasız New York’un ne kadar acımasız olabileceğini gerçekten gösteriyor
Kışın New York

Orada yaşadığınızda, New York’taki Wintertime genellikle sonsuz uzun ve kasvetli hissediyor, ancak yeni bir kar yağışı altında şehir gibi bir şey yok.

New York, kış aylarında birkaç büyük kar fırtınası alıyor, bunların çoğu Ocak ayı başları ile Mart ayı arasında. (Aralık ayında ve hatta Kasım ayı başlarında bir kar fırtınası yapmak duyulmamış olmasa da).

Bu kesinlikle çarpıcı – New York taze bir kar yağışı altında, özellikle Central Park ve Browntones ile herhangi bir mahalle fotoğraflamak için çok çekici. Ancak bu sadece birkaç saat sürer ve kar derinse, şehir durabilir.

Kışın New York’a bakmalı mısınız? Her zaman buraya sadece kışlarımızın nasıl olduğunu biliyorsanız gelmeniz gerektiğini söylüyorum. Chicago veya Minnesota’lıysanız, içeri girin! Neye girdiğini biliyorsun. İyi kış botları çok önemlidir.

Ama eğer Florida veya Teksaslıysanız,Trongly başka bir zamanda gelmene teşvik ediyor. NYC alt bölümlerinde, sıcak iklimlerden gelen gezginlerin soğukla nasıl başa çıkacağını bilmeyen ve seyahatlerinden zevk almayan makaleleri vardır. (Eğer bu sizsiniz, Uniqlo veya H & M’ye gidin ve bir grup kışlık ekipmanı alın. Bunu kolaylaştıracaktır.)

Kış aynı zamanda New York’u kontrol etmek için yılın en ucuz zamanıdır – özellikle Ocak ayının başlarına kadar Mart ayı sonuna kadar.

Kış aylarında yaptığım en sevdiğim şeylerden biri pantolon olmayan metro yolculuğu! Ocak ayında bu etkinlik sosyal medya üzerinde düzenleniyor. Katılımcı grupları, NYC metrosunun belirli bir rotasına, Union Meydanı’nda sona eren pantolon hariç tam kış dişli ile birlikte sürüyor. Her nasılsa her zaman yılın en soğuk günü olur, ancak bu eğlenceye katkıda bulunur.

New York’ta Yüksek Sezon ve Düşük Sezon

Genel olarak konuşursak, New York’ta yüksek mevsim, yaz aylarında, Haziran’dan Ağustos’a kadar. Bu, en büyük kalabalıklara ve en yüksek fiyatlara sahip olduğunuz zamandır. New York’ta Şükran Günü ve Yeni Yıl arasında New York’un Noel ve tatil sezonu için çıktığı ikinci yüksek sezon var.

New York’taki bazı yüksek günler, konaklama çok pahalı olduğunda, Yılbaşı Gecesi, Şükran Günü ve Noel.

Yüksek sezonda bazı paradokslar da var. Anma Günü, Dört Temmuz ve İşçi Bayramı’nda, New Yorklular plaja yönelirken şehir boşalıyor. Bu, çok fazla turist alamayan yerel mahallelerde çok zevkli bir zaman olabilir.

New York’ta düşük sezon Ocak -Mart arasındadır. Bu süre zarfında kış havası ve öngörülemeyen kar fırtınası var. Soğuk kışlara alışkınsanız, daha düşük otel fiyatlarından zevk alabileceğiniz, kalabalık müzelere göz atabileceğiniz ve düşük maliyetli Broadway biletleri alabileceğiniz için bu ziyaret etmek için müthiş bir zaman olabilir.

New York’u kontrol etmek için en iyi ay

New York’u kontrol etmek için en iyi ay nedir? Normalde Ekim diyorum, ama tüm hikaye bu değil.

Kim olduğunuza ve ne tür bir yolculuk yapmak istediğinize bağlıdır.

New York’ta her ay atmosfer, hava ve etkinliklere ayrıldım.

Ocak ayında New York

Ocak New York’taki en soğuk ay ve Yılbaşı dışında, ziyaret etmek için yoğun bir zaman değil. Tatil sezonundan sonra fiyatlar düşüyor ve yılın en ucuz zamanlarından biri.

Ocak ayında New York’taki ortalama sıcaklık 27 ila 39 Fahrenheit (-3 ila 4 santigrat) arasında değişebilir. Ayrıca Ocak ayında kar ve muhtemelen çeşitli squet, yağmur ve kışlık yağış arasında birden fazla büyük kar fırtınası bekleyebilirsiniz.

Ocak ayında New York’taki etkinlikler arasında East Harlem’deki Three Kings Günü Geçit Töreni, dünyaca ünlü Westminster Kennel Pet Dog Show ve Broadway şovlarının 1’e 1 biletleri olduğu Broadway Haftası yer alıyor.

Şubat’ta New York

Şubat New York’ta yavaş bir ay ve yılın en ucuz aylarından biri. Şubat ayının soğuk, karlı havası turistleri uzak tutar.

Şubat ayında New York’taki ortalama sıcaklıklar 28 ila 41 Fahrenheit (-2 ila 5 santigrat) arasında değişiyor ve diğer çeşitli kış havalarıyla birlikte birkaç büyük kar fırtınası bekleyebilirsiniz.

Şubat ayında New York’taki etkinlikler arasında şehrin birçok Chinatown’daki Lunar Yeni Yılı Geçit Töreni, New York Botanik Bahçeleri’ndeki çok aylık orkide şovunun başlangıcı ve restoranların düşük fiyatlı spesiyaller sunduğu NYC Restaurant Week yer alıyor.

Mart ayında New York

Mart, New York’taki soğuk ayların sonuncusu ve ilkbahardan çok daha fazla kış. Daha az turistle hala yılın daha uygun bir zamanı çünkü dışarıda çoğu zaman harcamak için çok soğuk.

Mart ayında New York’taki ortalama sıcaklıkların 36 ila 50 Fahrenheit (2 ila 10 santigrat) olmasını bekleyebilirsiniz. Normalde Mart ayında en az bir kar fırtınası da vardır, genellikle birden fazla ve hava hala ay sonuna kadar kış gibi hissediyor.

Mart ayında New York’taki etkinlikler arasında Fifth Avenue, New York Uluslararası Çocuk Film Festivali boyunca St. Patrick Günü Geçit Töreni ve 34. Cadde’deki amiral mağazalarındaki Macy’nin Çiçek Şovu yer alıyor.

Nisan’da New York

Nisan, New York’un ilkbaharda uyanmaya başladığı zamandır, bu da New York’u kontrol etmek için büyüleyici bir zaman yapar. Nisan ayının ilk günlerinde kiraz çiçekleri bulabilirsiniz