Entertainment

Buenos Aires’te Yaşamak: Kolombiya’nın kuzey kıyısından kıtadaki en güney ülkesine Arjantin başkenti

ile beklenmedik aşk / nefret ilişkimiz Önümüzdeki ay için kısa süreli evimiz.

Ağız sulandıran biftekleri, sağlam şarapları ve boğucu tango dansı ile tanınan, ikinci Güney Amerika ülkemizde adım atmayı dört gözle bekliyorduk.

Şehrin her yerinde tango şovlarını görmek için sabırsızlanıyoruz!
Her şey ideal geliyordu ve ünlü Latin Amerika başkentinde geçirdiğimiz zaman için yüksek umutlarımız vardı, ancak ne yazık ki biraz hayal kırıklığına uğradık.

Reaksiyonları zaten duyabiliyorum:

“Sen deli misin?”

“Latin Amerika’nın birçok dinamik şehrinden birini nasıl sevemezsiniz?”

“O zaman kaçırmış olmalısın.”

Bir yere ne zaman geldiğinizi ve onu seveceğinizi çabucak biliyorsunuz ve sadece yeri “tıklıyorsunuz”? Bu bize çeşitli zamanlar oldu ve biz her zaman ziyaret ettiğimiz her zaman seviyoruz. Ancak, hepimiz ilk izlenimler hakkındayız ve Buenos Aires’in bulunduğumuz diğer büyük şehirlerin havası veya hissi yoktu.

Adil olmak gerekirse, çok sayıda insan şehre aşık olur ve Buenos Aires’te yapılacak çeşitli şeyler vardır, ancak bizim için eksik bir şey vardı.

Henüz bir eve hazır olmadığımız ve hala Kolombiya’dan çok daha fazla seyahat etmek istediğimiz için olabilirdi. Ya da muhtemelen evimizin konumunun ana alanlardan ve mahallelerden düşündüğümüzden çok daha uzak olması nedeniyle oldu. Ya da belki de sırt ağrım nedeniyle doktorlara gitmek zorunda kaldım.

Buenos Aires’teki deneyimimiz kişisel duygularımız nedeniyle acı çekti mi, yoksa şehir bu kadar çekici değil mi? Biz şahsen 1 aylık konaklama sırasında şehir ile bir aşk / nefret (nefret) ilişkisi vardı ve BA hakkında çeşitli şeyler de bizi şaşırttı. Hadi parçalayalım.

Aşk

Bizim dairemiz

LayoVers ile bir gecede uçuştan Groggy, Airbnb’nin sahibi Carla ile bir araya geldik. Bu ilk kez Airbnb kullanmıştı ve biz iyi bir deneyim olacağını umarak parmaklarımız geçti. Neyse ki ev sahibi çok tatlı ve biz kiralık ev online rezervasyon sitesinde tarif edildiği gibi oldu.

Buenos Aires’teki evimizin oturma odası – tıpkı çevrimiçi göründüğü gibi.
Bizim küçük ev, Palermo yaklaşık 20 dakikalık yürüme mesafesinde tatil ev crespo mahallesinde yer aldı. Sağlam bir Wi-Fi bağlantısı, çok rahat bir kral yatak, kanepe ve sandalyeler ve düz ekran TV ile donatılmış olan bu ev, sonraki 30 gün boyunca dijital göçebe tabanımız olacaktır.

Konaklama iyi donanımlı bir mutfak, bir fırın (evet!) Ve bir kahvaltı barı vardı. Evden sadece birkaç dakika uzaklıkta bir fitness merkezi, büyük bir bakkal, birkaç restoran / kafe ve bir otobüs durağı vardı.

Buenos Aires’teki evimizin oturma odası / yemek odası / mutfak alanı
Yapraklı sokaklarda yaklaşık 20-30 dakikalık bir yürüyüş, bizi tercih ettiğimiz kırmızı şarap barı, fantastik bir burger eklemi, bazı alışveriş ve çok sayıda (nispeten pahalı) restoran sağlayan modaya uygun Palermo mahallesine getirdi.

Diğer yönde 30 dakikalık bir yürüyüş bizi çarpıcı bir park olan Parque Centenario’ya getirdi. Bazı öğleden sonraları, arkadaşlarıyla sohbet ederken yerlilerin eşlerini yudumlamasını izlerken sevdik.

Biz kesinlikle bizim küçük daire sevdi.

Bu, dairemizden 30 dakikalık yürüme mesafesinde olan çarpıcı Parque Centenario
Recoleta Mezarlığı

Tatil Evi Crespo’nun doğusunda, Buenos Aires’in çok daha lüks yerlerinden biri olan Recoleta’nın mahallesi bulunmaktadır. Ünlü, son derece süslü mezarlığa ev sahipliği yapan bu, Arjantin’in başkentini ziyaret eden herkes için mutlaka görülmeli.

Bu mezarlığın “sokaklarını”, neo-Gotik, Art Deco, Barok ve daha fazlası-çok çeşitli mimari stillerde kaplayan 4691 Mausolum var. Mezarların birçoğu olağanüstü durumda, ancak bazıları içinde kırık cam, örümcek ağları ve çöp ile gerçekten yok.

Recoleta Mezarlığı’nın “sokaklarında” gezinme, Buenos Aires’teki zamanımızın en önemli olayıydı

Daha önce hiç böyle bir mezarlık görmedim. Mezarların çoğu küçük kiliselere veya mahkeme evlerine benziyordu! Çok olağanüstü bir siteydi.

Buenos Aires halkı

Porteños’un (BA’dan insanlar), özellikle büyük bir şehir için çok samimi ve misafirperver olduğunu gördük. Buenos Aires’teki insanların biraz “hoity-toity” olabileceğini ve kendilerini en iyisi olarak düşünebileceğini duymuştuk, ancak turist olarak bu duyguyu hiçbir şekilde elde edemedik.

İnsanlar kaynağıydıl-elverişli, kibar, düşünceli ve cömert. Tipik olarak daha fazla, yerlilerin sokak sanatçılarına ve evsiz insanlara para verdiğini gördük. Ayrıca, erkekler pratikte her zaman otobüste koltuklarını kadınlara bıraktı ve restoran ve dükkanların kapılarını açtı – şövalyelik ölmedi!

San Telmo Pazar Pazarı

Recoleta’nın güneyinde Buenos Aires’in en eski bariyerlerinden biri olan ilginç San Telmo mahallesi var. Burası aslında bazı tango danslarını görebildik – çok daha sık görüleceğini düşündüğümüz bir şey. Burada çok sayıda yüksek katlı bina yok ve mahalle diğerlerinden çok daha ilginç.

Pazar pazarı Plaza de Mayo’da başlar ve Defensa caddesini Plaza Dorrego ve ötesine kadar satar. Pazar, her Pazar hem yerliler hem de turistlerle doludur. Düşünebileceğiniz her şey burada satılıyor ve bir Pazar günü sokaklarda dolaşmayı sevdik.

Bu sevimli çift, San Telmo Pazarı sırasında sokaklarda yaşamak için biraz tango yapıyordu
Nefret (veya sevmiyorum)

Gördüğünüz gibi, Buenos Aires hakkında sevdiğimiz çok şey vardı, ancak her şehrin kusurları var. Buneos Aires hakkında sevmediğimiz bazı şeyler aslında şehrin hatası değildi, sadece bu nedenlerden dolayı şahsen şövalye yapmadık:

Köpek boku

Tamam, belki de bu şehrin gerçek hatası!

Şehrin her yerinde kaldırımların her yerinde köpek kakası vardı. Ve BA’nın her yerinde başbakmalar olduğu için değildi, aslında tam tersiydi. Sahip olunan köpeklere sahip, iyi bakılmış olan herhangi bir şey görmedik. Köpekler işlerini yaparlardı ve sahipleri onu almazlardı. Çok iğrenç.

Her kaldırımda çok sayıda köpek yığınını atlatmak zorunda kaldığınızda mimariye ve ağaçlara bakmaktan zevk almak zor.

Oldukça iğrenç, değil mi?

Geç yemek

Gerçekten Buenos Aires yemek programına girmek için mücadele ettik. Arjantin halkı ve özellikle Buenos Aires şehrinde gece 10:30 – 11:30 saatlerinde akşam yemeği yemeyi sever. Ve sadece insanlar geç yemek yemeyi sevmiyor, aynı zamanda restoranlar saat 21: 30’a kadar açılmıyor ve esasen saat 22: 30’a kadar boş.

O zamanlar bile çocuklar yemek yiyor!

Bu nedenle evde çok sayıda yemek yedik.

Bir kez biz bile Buenos Aires popüler bir uygulama aracılığıyla bazı suşi sipariş. 1,5 saat bekledik ve yiyecekler görünmedi. Böylece, Airbnb sunucumuza mesaj attık ve ona yiyeceklerin bu kadar uzun sürüp almadığını sorduk. Güldü ve kesinlikle suşi yerinin henüz açık olmadığını söyledi, sadece 8:30! Ancak, satın alma işlemimiz açıldıklarında ilk olacaktı. 22: 00’den hemen sonra geldi.

Bizim Airbnb ev sahipleri nazikçe bizi akşam yemeği için 10:00 pm. Akşam yemeğinden 1: 30’a kadar eve gelmedik!

Boyut

BA Şehri’nin ne kadar geniş ve büyük olduğunu hızla öğrendik. Sokakların çoğu inanılmaz derecede geniş ve trafik dolu, çok sayıda park, plaza ve kavşak muazzam.

Aslında, bir gün 12 şeritli bir yoldaydık… 12! Ve biz de şehir dışındaymış gibi değildi, bizi Uruguay’a götürmek için sadece limana doğru yola çıktık.

Buenos Aires’in büyüklüğü nedeniyle, akşam yemeği almak için başka bir mahalleye “patlamamız” o kadar kolay değildi ve kesinlikle San Telmo, Recoleta, La Boca veya Centro’ya yürüyemedik. Herhangi bir yere gitmek biraz görevdi.

Söylemeye gerek yok, toplu taşıma kartımızdan çok fazla kullanım aldık.

Buenos Aires’teki metro çizgisi

Zor İspanyolca konuşulur

İspanyolca konuşmuyoruz. Ancak, 6 haftadır Kolombiya’daydık ve genellikle insanların ne dediğini anlayabiliyorduk. Yiyecek satın alabildik, ulaşımla uğraşabildik ve bazı temel konuşmalar yapabildik.

Buenos Aires’te konuşulan İspanyollar, şimdiye kadar duyduğumuz İspanyollardan farklıdır. İtalyan tonuyla konuşurlar ve bir kelimede bir çift “L”, bir “Y” sesinden ziyade bir “SH” sesidir (yani: tavuk için poy-o değil, po-sho). Ayrıca son derece hızlı konuşurlar ve çok fazla argo kullanırlar!

İnsanların bizimle ne zaman konuştuğunu anlamak için çok mücadele ettik ve kimse ne dediğimizi anlamadı. Bu bizim güvenimiz için müthiş değildi.

Çok çekici değil

Şaşırtıcı bir şekilde, Buenos Aires’i bu kadar çekici bulmadık. Kafeler ve barlarla kaplı çeşitli canlı sokaklar olmasını bekliyorduk. Sokak sanatçılarını tango yaparken bulacağımızı düşündük. Biz görselleştiriyoruzEd küçük plazalar izleyen insanlar için müthiş.

Bunun yerine, burada ve orada birkaç kafe vardı, Tango sadece Pazar günü San Telmo pazarında (ya da gecemize saat 3: 00’de başlamak istersek, bir milonga’ya gidebiliriz) ve çok fazla şey yapmayan önemli plazalar üzerinde.

Bizim için Buenos Aires, umduğumuz cazibeye sahip değildi.

Güzel ağaçlar aksi takdirde cazibenin eksikliğini telafi etmeye yardımcı oldu

Bizi şaşırtan şeyler

Kartpostallar gibi değil

Buenos Aires’in bu fotoğraflarını ve renkli binalarını biliyor musunuz? Evet, renkli binalara sahip bir alan var, ama sadece La Boca mahallesinde ve sadece çok küçük bir sokakta. Mahallenin geri kalanı turistlerin dolaşması için “çok tehlikeli”.

Gördüğümüz diğer fotoğraflar sokaklarda yükselen çarpıcı Avrupa binalarıydı. Ve yine, evet, gerçekten güzel binalar var, ama gerçekten sadece Centro ve Recoleta bölgesi etrafında ve az ve çok.

Centro’daki çarpıcı Plaza Mayo’nun kesinlikle bazı güzel binaları vardı, ancak çok sayıda başka alan değil
Biz gelmeden önce resimlerde gördüğümüz gibi çok daha fazla alan olacağını düşündüğümüz gibi bu bizi gerçekten şaşırttı. Fotoğrafçıların, şehri bir bütün olarak gerçekten doğru bir şekilde göstermeyen iyi binaları akıllıca seçtikleri ortaya çıktı.

Düşük maliyetler

Buenos Aires herkesin söylediği kadar pahalı değildi. Bizim evimiz en uygun fiyatlı değildi (1.200 USD / ay) ama bir restoranda 10 $ altında yemek yiyebildik. Bakkallar çok uygun fiyatlı, taşıma 0,50 $ / yolculuk ve gerçekten iyi kırmızı şarap şişeleri 15 $ daha az – ve gerçekten iyi, gran rezerva şişeleri ima.

Büyük bir şehir için ve pahalı olma güvenilirliğine sahip biri için aslında oldukça uygun olduğunu gördük.

Meze ve kırmızı şarap ile biftek akşam yemeği 15 $ (ikimiz için) olabilir.

Tatil için kimse yok

Gerçekten tanınmış bir şehirde Noel ve Yılbaşı gecesini geçirmeyi dört gözle bekliyorduk! Ancak, günler geldiğinde, etrafında kimse yoktu. Görünüşe göre, tatillerde herkes aileleriyle ve plaja gidiyor.

Yılbaşı gecesinde sokaklara çarptık çünkü etrafta turist olmalı, değil mi? Biz 23: 30’da evi terk etti ve sokaklar öldü. Çok ürkütücü idi. Biz Palermo Serrano Plaza yolumuza yaptı ve inanılmaz sıkılmış restoranlarda oturan turist bir sürü buldu. Aslında, biz barda, Nick ve ben yeni yılın geri sayım yapan tek kişiydik.

Yeni yılın kutlu olsun!! Gece yarısına geri sayım yapan tek bizdik… ama oh iyi

Bu, aradığımız kutlama değildi.

Ancak, tasarruf zarafeti, Uruguay’dan bir grup Candombe dansçısı ve davulcu sokakta oynamaya başladığı ve birkaç saat dans ettik. Aşağıdaki fotoğraf, Buenos Aires’teki Yeni Yılların oldukça eğlenceli bir resmini çiziyor ve davulcuların orada oldukları saat boyunca eğlenceliydi… ama geri kalanında ölmüştü.

Neyse ki bu dansçılar ve müzisyenler Yılbaşı Gecesinde çıktı !!
İtalyan etkisi belirgindir

1857-1940 yılları arasında Arjantin’e göç eden İtalyanların muazzam bir akışı vardı ve özellikle Buenos Aires.

Wikipedia’ya göre 25