Travelling to Medellin, Colombia: Our first Impressions and Experiences

Off-the-beaten-path adventures, rugged landscapes, special cultures and bustling cities. This is just a fraction of what South America has to offer travellers. all of this sounds fantastic, so why had we never set foot on this continent during our 8 years of wandering around the world?! For whatever reason, when it pertained to travel planning, South America was never on the cards.

It may have taken us a while to get here, but we have finally touched down on our 5th continent. South America, we have arrived!

İşte başlıyoruz! travelling from Grenada to Colombia
I’ll admit that before travelling to Medellín (and Colombia as a whole), we did a few Google searches, that looked a little something like this:

“Is Medellín safe?”

“Which neighbourhoods are hazardous in Medellín?”

“Can I go out at night in Bogota?”

As newbie travellers to Colombia, we were sort of expecting the worst when it pertained to the bigger cities, and wanted to be appropriately prepared.

All we had to base our Colombian information on were online travel blogs (many of which we found to be out of date), the information found in our guidebook (which is frequently unreliable), and speaking to our Colombian pals (who actually said that lots of areas are very sketchy in the cities). Not to mention the media and TV shows (Narcos!) that regularly remind us that Medellín was the home of the infamous Pablo Escobar and his drug cartel.

Oh, also, some good pals of ours were mugged in Bogota and thousands of dollars worth of electronics were stolen from them.

So, off to Medellín we went, ready for the worst, but as always, hoping for the best!

Brightly painted stairs in El Poblado, Medellin
The people of Medellín

We arrived at around 11:00pm at the airport and were greeted by very friendly customs officials who barely spoke any English. They very kindly encouraged us that Canadians need to pay a “reciprocity” fee of 171,000 cop ($53.75 USD). This was a shock as we didn’t read about this anywhere online – and it’s a fee that just us Canucks have to pay.

After charging the fee on our credit scores card, we carried on to exchange a few us dollars to be able to pay for our 45 minute ($20) taxi ride into the city. The woman at the money changer had a substantial smile, bright red lipstick and kind eyes. She spoke very slowly to us and was individual with our reply in broken Spanish.

We then asked two women which taxi company was best to take – white or yellow? With big smiles on their faces, they pointed us to the white one.

It was late, it was dark, and we didn’t have a local SIM card in our phone yet, indicating we had no way of tracking the taxi on our GPS. The motorist could have taken us anywhere. But, our taxi motorist drove us directly, and safely to Maloka Hostel in El Poblado, and charged the agreed upon amount of 65,000 cop ($20 USD).

Read More: how to avoid Being Ripped Off By Taxi Drivers

The woman at the reception at our hostel greeted us and gave a brief introduction to the excursions and things to do in Medellin.

Yippee! We have finally made it to Colombia!
Well, this was an incredible introduction to the people of Medellín!

This feeling of being welcomed as a foreigner in the big “scary” city continued for the duration of our stay, which was 7 nights.

The Neighbourhoods

Medellín is the capital city of the department of Antioquia, and is located in Arburra Valley. The city is surrounded by stunning mountains with lots of colourful comunas lining the slopes.

We chose to stay in the trendy, upscale, nightlife area of El Poblado. This is where lots of of the hostels, hotels, restaurants, cafes and bars are found. and if / when we return to Medellín, we will stay in this neighbourhood again.

Just steps from our hostel were international and national restaurants serving up very tasty food. walking 15 minutes brought us to the El Poblado metro station which connected us all around the city, and in the surrounding areas were lots of shopping malls – which was best because we needed to get some rain jackets!

The sushi at The Sushi shop was really good & affordable

This part of Medellín is completely safe for walking around during the day and night with cameras, wallets and handbags. We felt like El Poblado had a good mix of locals, expats and tourists, and although some dub this area “gringolandia”, lots of of the bars that we frequented were filled with Colombian people – which was great.

We took pleasure in our stay in El Poblado, but we absolutely think that everyone must venture out and explore lots of of the other neighbourhoods in Medellín. For a list of “no-Git Alanlar ”Buraya tıklayın… ancak şehirdeki durumların düzenli olarak değiştiğini unutmayın, bu yüzden her zaman yerlilere sorun.

Medellin’de güneşli bir günde plaza botero
Rulmanlarımızı aldıktan ve büyük şehre alıştıktan sonra, Medellín’in Centro bölgesini kontrol etmek için yola çıktık. Bu şehir merkezinin gün boyunca dolaşmak için iyi olduğu söylendi, ancak geceleri kontrol edecek olsaydık, bizimle değerli eşyalar getirmemeliyiz.

Parque Berrio Metro İstasyonu’nda yanmak, aslında Medellín’den olan popüler sanatçı Fernando Botero’nun olağanüstü heykelleri ve eserleri için ideal getirdi. Botero, insanları ve hayvanları abartılı hacimde tasvir ettiği için bilinir – genellikle yarattığı her figür şişmandır! Çalışmaları New York ve Paris’te de bulunabilir.

Fernando Botero’nun Plaza Botero’daki heykellerinden bazıları

Plaza Botero’nun hemen yanında, etrafta tökezleyen birkaç sarhoş adam bulduk (biri aslında bir polise çarptı), kendilerini yoldan geçenlere öneren kadınlar, oyuncaklarla oynayan çocuklar, el ele dolaşan çiftler ve muhtemelen ihtiyacınız olabileceğiniz her şeyi satan satıcılar veya satıcılar istiyorum (kokain kimse?).

Oh evet, bu şehrin çok ilginç bir parçasıydı! Tüm bunlardan bağımsız olarak, bu alanda hala güvende hissettik, ancak eşyalarımıza biraz daha dikkat ettik.

Bu merkez, Medellín’in birçoğunu bulacağınız yerdir – eski tren istasyonu, Parque de Las Luces, Veracruz Kilisesi, Bolivar Park ve Museo de Antioquia. Bununla birlikte, şehir “mutlaka görülmesi gerekenler” den çok daha fazla ve Medellín’de “deneyimler” olmanızı şiddetle tavsiye ederim, bunlardan hepsi yok.

Parque de las Luces’de ışık sütunları
Deneyimlerimiz

Kolombiya’daki ilk haftamızda çok müthiş anlarımız vardı. Medellín’in inanılmaz gece hayatı sahnesini örnekledik, gerçekten şaşırtıcı gurbetçilerle bir araya geldik, yol okuyucusunda bir keçi şirketinden zevk aldık, İspanyolca’yı yerlilerle uyguladık, bazı kıyafetler için alışveriş yaptık, olağanüstü bir yürüyüş turuna çıktık, bir futbol izledik Maç (futbol oyunu) ve şehir dışında müthiş bir günlük gezi yaptı!

İlk futbol maçımız harikaydı! Yakında bunun hakkında yazacak mıyız?
Ancak, özellikle bir gün bizim için göze çarpıyordu.

Metrocable ve Metro Hattı üzerinde seyahat edebildik, her ikisi de Medellín şehrine çok önemli yükseltmeler. Bir kordon otomobil ve bir metroda binmenin bir deneyim olmadığını ve kesinlikle bir vurgu olmadığını düşünebilirsiniz, ancak Medellín’de öyle! Şehir halkı bu ulaşım biçimlerinden çok memnun ve bu yüzden olması gerekir.

MetroCable’dan önce, daha az gelişmiş Barrios’ta (Comunas) yaşayanlar her gün işe gidip gelmek için yaklaşık 2,5 saat harcamak zorunda kaldı!

Bu sakinler bu kadar dik bir eğimde yaşadığı için, Metro hattı mahallelere ulaşamadı ve otobüslere de olamazdı. 2004 yılında MetroCable’ın uygulanmasıyla, bu insanlar artık MetroCable’ı tepedeki evlerinden ücretsiz olarak kullanabilir ve alttaki metro hattıyla bağlantı kurabilirler.

Bu, bu topluluklar için önemli bir ekonomik gelişme olmuştur.

Aşağıdaki bir comuna’nın metro -comuna manzarası

Metrocable’ı ana duraktan geçmeye karar verdik ve bize ek olarak Parque Arvi’ye dağın yukarı çıkacak başka bir çizgi ile bağlantı kurduk. Günlük yaşamları hakkında devam eden insanlarla dolu ilginç mahallelerden geçtik. Kadınlar verandalarını süpürdüler, sokakta yürüdü, Kolombiyalı müzik barlardan alevlendi ve evlerin çatılarında kurutmak için çamaşırhane atıldı.

Metrogable çizgilerini değiştirmeye ve ayrıca dağın yukarı

Son durağımıza gelen Parque Arvi, tam anlamıyla temiz bir nefes aldı. Şehrin araç kirliliğine katlandıktan sonra, ormana gelmek sadece ihtiyacımız olan şeydi.

Biz tam olarak bizim pansiyon bize üstte küçük bir pazar olduğunu söylediği gibi parktan ne olacağından emin değildik. Metrocable atladı ve evet, organik ürün satan bir pazar vardı, ama birkaç restoran, küçük bir bar ve en iyisi, bazı yürüyüş parkurları vardı!

Parque Arvi’de piyasada satışa sunulacak taze, organik meyveler

YoktuHiking’i öneren işaretler veya haritalar, ancak ağaçlarla çevrili önemli bir parkta olduğumuzdan beri bazı parkurlar olması gerektiğini düşündük. Öyleyse, “Flora izini” okuyan bir işarete bakana kadar çimento yolunu arttırdık. Bir saatlik yolculuktaydı ve çarpıcı bitkiler ve ağaçlar ile doluydu.

Temiz havada nefes aldık ve ormanın sessizliğine dayandık. Biz sadece her zaman bir başkasına rastladık.

Yürüyüşün sonuna ulaştığımızda, bir yola geldik ve başladığımız yere geri döndük. En iyi yürüyüş oldu.

İşaret, ağaca sarıldığını söyledi … ben de yaptım!
İlk İzlenimler ve Genel Görüş

Medellín, yedi gece kaldığımız süre boyunca şaşırmış, memnun ve bizi rahatsız etti. Şehrin tarihini çok ilginç ve paisa insanlar (antioquia bölgesinden) çok samimi ve gururlu olmak için bulduk. Ayrıca, gezginler için sunulan olanaklarda gerçekten zevk aldık.

Taşımacılık verimli, yemek harikaydı, yerel insanlar sıcak ve misafirperver ve para için değer çok iyiydi. Kentte yapılan yatırımların, yerlilerin hayatlarını iyileştirmesi için, ilaçların ve çetelerin şehri yönettiği günlerin günleri olduğu göz önüne alındığında, Medellín’in ne kadar ileri gittiğini ortaya koyduğunu hissettik. Biz tüm kalışımız boyunca güvende hissettik ve biz elblado’dan bir miktar uzağa havalandırdık.

Medellin’e şerefe!

Keçe hissettiğimiz tek sıkıntılar trafikten, hava kirliliği ve belirli alanların tehlikeli olduğu gerçeğinden. Ancak, bu, Karayipler’de bir bozulmamış, küçük, düşük olmayan bir ülkeden Medellín’e yeni gelmiş olan iki insandan geliyor?

Kolombiya’daki ilk haftamız olumlu anılarla ve gerçekten eğlenceli zamanlarla doluydu. Önümüzdeki günlerde kentte gördüğümüz ve yaptığımız şeyler hakkında daha ayrıntılı bir şekilde yazacağız. bizi izlemeye devam edin! Medellín’e gittiyseniz, lütfen aşağıdaki yorumlarda şehir hakkındaki düşüncelerinizi söyleyin.

Gezginler Notlar:

Havaalanından El Poblado’ya taksi 65.000 polisin (20 $) sabit bir ücrettir.

Metro rides 2.150 polis (0,60 $) idi

“L-line” metrocable 4,600 (1.50 $) idi.

Biz Maloka Hostel (41 $ / gece kahvaltı) kaldı ve temiz, konforlu ve sessiz odaları sevdi. Verde veya Dorado Odasını seçin. (Hayır, bunu söylemeye para verilmiyoruz ve odalarımız için tam fiyat ödedik)

Taksi gezintileri normalde 15 – 20 dakika süren şehir etrafında çok düşük maliyetlidir (havaalanının yanı sıra, bir taksi için 7 $ ‘dan fazla ödeme yapmadık)

Futbol maçına olan biletler, Alta Oriental bölümünde her biri 34.000 (11 $) idi.

Gerçek şehir gezileri ücretsiz yürüyüş gezisi çok şiddetle tavsiye edilir (şehir, insanlar ve tarih için bir fikir edinmek için ilk gününüzde yapın)

Arama ve mobil veriler için SIM kart sadece 5.000 polis (1.60 $) ve sınırsız Facebook’u ve WhatsApp’u içerir

Bring a rain jacket and don’t leave it in the hostel (especially in November). It can rain at any moment

You can drink the tap water in Medellin

Great local restaurants include Tres Tipicos, cord a Tierra Vegetarian restaurant (Parque Arvi), Restaurante Mongongo, Juan Valdez cafe (great coffee & snacks), El Social Bar.

Disclaimer: No portion of our stay, food or activities in Medellín, or Colombia as a whole, were sponsored.  

Check out our video from our 1 week spent in Medellín!

For a lot more information, check out our Beginner’s guide to Backpacking Medellin and our utmost guide to travelling in Colombia!

Bu yazı gibi? İğnele!

Feragatname: Yoldaki keçiler Amazon Associate ve ayrıca bazı perakendeciler için bir ortaklıktır. This indicates we earn commissi