El Nido, Filipinler – Sunshine ve Ada Atlamalı, bu hayat!

Port Barton’dan sonra, denizden büyük yeşil hançerler gibi patlayan devasa kireçtaşı karstileri ile tanınan başka bir güzel plaj kasabası olan El Nido’ya gittik. Biz bizim konaklama kontrol ve bir Palawan tesisi olmasa da, biz hala bizim küçük yazlık sevdi. El Nido’yu ünlü kılan muhteşem uçurumlar arasında yer alan burası, sırt çantalı konaklama biriminin gerçek mücevherlerinden biri olduğu kanıtlanmıştır.

Buradaki sahipleri bize aile gibi davranıyor ve 5 yıldızlı bir tatil köyünde kabul edilebilir hizmet sunuyor. Yönetici Edda, her sabah kahve veya yemek pişirmek için sıcak su sunuyor, birisinin sizi odanızda selamlamak ve hava karardıktan sonra ışığı açacak ve Darip’in bir kabuğa basması ve şişmiş olduğu zamanları garanti ediyor Ayak, Edda bile geldi ve onu ıslatmak için buz verdi. Gerçekten bir hedefe ekstra bir şey veren yerler.

El Nido’daki muhteşem plaj

El Nido’da bulunduğumuz için hava nihayet temizlendi ve gün boyunca birkaç bulut almamıza rağmen, güneş bütün gün dışarı çıktı ve 10 gün içinde bir damla yağmur yağmadık burada. Web sitesinde çalışırken çok daha memnun saat gün batımı kokteyllerinin keyfini çıkararak sahilde restoranlarda oldukça fazla zaman geçirdik, ancak açık gökyüzü ile bölgede bazı gün gezileri planlayabildik.

Nick El Nido’da dalışa hazırlanıyor

Bir gün dalış gittim ve 3 büyük dalış vardı. Uçurumlar denizin çok yüksek yükselirken, aşağıdaki suların derinliklerine düşmelerini bekleyebilirsiniz. Su altında oluşturdukları mercan duvarları nefes kesicidir. Bir kaplumbağa, birkaç mavi buldum, bazı deniz atları ve Barracuda ve ton balığı Shoals, El Nido çevresindeki deniz tabanını örten canlı renkli resiflerin etrafında sürdü.

El Nido’da Kaplumbağa

El Nido’da başka bir mavi buldu Ray
El Nido’da Sea Horse

El Nido’da Sarı Kuyruklar Shoal ile Nick Dalış
Dalış ustası Tim, Dariece’nin uymasına ve tüplü dalış yapmasına izin vermesine izin verdi. Malezya’daki önceki girişiminde, 4 metreden daha derine inemedi çünkü kulakları eşitlenmeyecekti ve ne yazık ki bu sefer 1 metreye inemedi. Açıkçası bir kulak doktoru görmesi gerekiyor, ama en azından şimdi bunu yapana kadar dalış yapamayacağını biliyoruz. Tipik olarak böyle bir keşif dalışı pahalıdır, bu yüzden Sea Dogs Scuba’daki dalış ustasının bunu tamamen özgürce yapmaya ve talihsiz sonuç için parayı kurtarmaya hazırlandığı için çok minnettardık. Bir gün onu benimle 18 metreye indireceğim ama bu gezi olmayacak.

El Nido’daki Dariece’in dalış girişimi
Ertesi gün uyandım ve seçtik, en iyi Filipinler plajları için bir rehberde okuduğumuz bir plaj bulmaya çalışırdık. Rocky boyunca birkaç saat boyunca yürüdük ve bazı durumlarda nihayet vazgeçip geri dönmeden önce kabataslak sahil şeridi.

Gizli bir plaj bulmak için yürüyüşümüzde
El Nido’ya geri dönerken, yüksek bir thud duyduğumuzda kumlu, palmiye ağacı kaplı bir plaj boyunca yürüyorduk. Aldığımız bir hindistancevizi oldu ve önümüzdeki 20 dakikayı içeride sert, sütle dolu somuna ulaşmak için parçalayarak geçirdi. O noktada bir fikirle ilgiliydi, bu yüzden birkaç tane daha topladık ve gün batımı için El Nido’ya geri döndük. Bardaklara açık hindistancevizi çatladık ve tatlı sıvı merkezlerini ananas suyu, buz ve yerel Tanduay rom ile karıştırdık.

El Nido’da Hindistan Cevizi Kokteylleri
Ev yapımı kokteyllerimizi kum üzerinde yudumlarken, güneş deniz üstünde kulenin büyük uçurumlarının arkasına batırırken, gökyüzü üstündeki fantastik mavilerini, pembelerini ve portakallarını sergiledi. Bir noktada, Rex adını verdiğimiz küçük bir kahverengi köpek bize katıldı. Ona su verdik ve ona ekstra hindistancevizi besledik. El Nido’da kalan süremiz için sürecek bir K-9 dostluğu yarattığımızı çok az biliyorduk. Havanın ve iyi bir köpekin ruh halinizi ne kadar dikte edebileceği inanılmaz, çünkü Luzon’da sırılsıklam, üzgün ve kokmuş olmaktan, Palawan’da plaj, vızıltı ve ışınlamaya gitmiştik.

El Nido Plajı’nda hindistan cevizi kokteylleri!
Bir gün geç saatlerde Cliffside Cottages’taki komşularımızla bir tekne turu hakkında konuşmaya başladık. Kevin (Yeni Zelanda) ve Kate (İngiltere) bir yıl boyunca seyahat ediyorlar ve bizimle benzer bir bütçe ve seyahat tarzına sahip sırt çantalı gezginler. Bu yüzden anında çok ortak noktamız vardı ve T seçtiŞapka ertesi gün onlarla bir tekne gezisi yapardık. Biz şanslı var ve biz hiç tanışmamış olan 3. çift iptal, bu yüzden biz sadece 4 için tüm tekne vardı. Tekne adamı Ronyal, çok havalıydı ve başka bir tekne olmadığında bizi yerlere götürdü.

El Nido’nun etrafındaki karstiler
Tekneler gerçekten iyi olan kalabalıklardan kaçınmak için bütün günü yeniden düzenledi çünkü tekneler ordulara ulaşabilir ve şnorkel manzaralarını yok edebilir. Gittiğimiz şnorkel noktaları oldukça iyiydi ama gerçek vurgular milyonlarca yıl boyunca kireçtaşından geçerek, bazıları yükselen uçurumlar tarafından tamamen güçlendirilmiş fantastik lagünlere açılan inanılmaz mağaralardı.

El Nido’nun etrafındaki büyük lagüne girme
Ada atlamalı harika bir günün ardından Kate ve Kevin’e, yeni arkadaşlarımızla bir hit olan yeni tercih edilen hindistan cevizi kabuğu kokteylimizi hazırladığımız gün batımı için plajda buluşmalarını söyledik. Biz gece geç saatlere kadar içecekler, akşam yemeği ve harika sohbetlerin tadını çıkaran farklı barlarda sahilde takılıyoruz.

Rex masamıza geri döndü ve bir kez daha ona ekstra hindistancevizi besledik. Tüm bu dikkat Rex’i çok koruydu. Masamızın 10 metre içinde geçen herhangi bir yerel, yeni tüylü arkadaşımız tarafından havladı ve neredeyse saldırıya uğradı. Bir noktada, bizi bir adaya götürecek ve bizi daha sonra almadan önce bir gece için savuşturmak için bizi oraya bırakacak bir tekne gezisi planlamak için geldi. Bir noktada yiyecek, su veya ateş seçmekten ve sadece orada terk edilmiş gibi “hayatta kalmaya” çalışmaktan bahsediyorduk. Neyse ki sabah 1’de eve döndükten ve romdan uyuduktan sonra, zihinlerimiz biraz daha mantıklı. Ertesi sabah ve biz bu üç ihtiyaç ve çok daha fazlası tam bir tedarik ile gezi organize.

Teknemizin önündeki yoldaki keçiler!

Ertesi gün teknemiz bizi aldı ve saat 9: 00’da denize çıktı. Tekneye binerken, arkadaşımız Rex köşede uçmaya geldi ve merdiveni seferimize katılmak için tespit etti. Tekne şoförüne iyi olup olmadığını sorduk ve umursamadı. Bu yüzden gittik, 2 Kanadalı, 1 İngiliz, bir kivi ve Filipinli köpek ıssız bir adada uyumak için. Seçtikleri ilk nokta, üzerinde bir kulübe bulunan özel bir plajdan biraz daha fazlası oldu, bu yüzden şoföre tamamen izole bir şeye ihtiyacımız olduğunu açıkladık. Daha sonra bizi hayatımızın önümüzdeki 36 saati için ideal bir ortama sahip başka bir adaya götürdü.

El Nido çevresindeki bir adada gece kampımız

Uçurumlar, şimdiye kadar gördüğümüz en güzel mercan resiflerinden bazılarını övünen muhteşem bir beyaz kum plajının üstünde yükseldi. Mozambik’te yaptığımız gibi, sivrisinek ağlarımızı bir ağacın altına asarak tekneye veda ettik ve kamp kurduk. Best Away Kevin ve ben kadınlar için “sağlama” olarak tanımlandık, bu yüzden şnorkeller, maskeler, balıkçılık hattı ve ev yapımı bir mızrakla balıkçılık seferi düzenledik. Söylemeye gerek yok, ağzını Kevin’in kancasına sığdırmayı başaran Minnow dışında başarısız olduk. Biz kıyıya döndü, biz yiyecek getirmeyi seçmişti ve daha sonra akşam yemeği için bazı lezzetli spagetti pişirdi.

Darip akşam yemeği için biraz spagetti pişiriyor

O gece çok daha lezzetli hindistan cevizi kabuğu kokteylleri vardı ve hayatımızda gördüğümüz en muhteşem gün batımlarından birini izledik. Biz konuştuk ve güldük ve iPod rıhtım dinlerken ve lezzetli yemeklerimizin tadını çıkarırken sahilde büyük bir ateş inşa ettik. Gece orijinal planımız olarak çok daha az hırslı, ama çok daha eğlenceli olduğundan eminim.

Özel adamızdaki plajdan gün batımı

Ertesi gün, sadece bizim özel plajımızın kumundan büyümüş zarif, el değmemiş resif üzerinde şnorkelle geçirdik. Moray yılan balığı, aslan balık, jilet balık ve iki büyük bantlı deniz yılanı gördük! Dikkat çekici şnorkelli yüzme oldu ve görünürde bir gezi teknesi yoktu. Sonuçta, El Nido Island Projesi en iyi seyahat fikirlerimizden biriydi ve yeni arkadaşlarımızın şirketi kadar memnun olduk. Filipinler’in seyahat deneyimleri hava ile birlikte şekillendi ve Çin’e gitmeden önce gelecek hafta burada keyif almayı dört gözle bekliyoruz.

Kate ile takılmak

El Nido çevresindeki kendi özel adamızda kamp kurdu
Özel Adamızda KarstsDarip Chillin ‘Özel Plajımızda
Kendi özel plajımız

7 Commando Plajı El Nido yakınında
El Nido’nun etrafında güzel karstiler
El Nido’nun yakınında büyük lagünden ayrılmak

El Nido’daki adada yeni arkadaşlarımızla öğle yemeğinin tadını çıkarıyorum
Ada atlama gezisi El Nido’da öğle yemeğimiz

Bizim Öğle Yemeği
Dariece poz veriyor

El Nido çevresindeki çarpıcı sular
El Nido’nun etrafındaki karstiler

El Nido Adası atlamalı turumuzda Dariece
Ada gezimiz El Nido
El Nido’da Antik Pog Oyunu Oynayan Çocuklar

El Nido’da Plajda Yengeç
El Nido Plajı’nda Darice dolaşıyor

El Nido’daki sayısız plaj barlarından biri
Güzel El Nido Sunset

Dalış Teknesinde Seyir – El Nido
Nick El Nido’da dalışa hazırlanıyor
El Nido Town

El Nido’da 18 metrede meditasyon yapmak
El Nido’da Tüp Balık

El Nido’da baş aşağı dalış
El Nido’da Nick dalışından daha fazlası

El Nido’da 18 metrede Nick
El Nido’da mavi kurdele yılan balığı
Dariece Diving’i El Nido’da Deneme Veriyor

El Nido’daki Dariece’in dalış girişimi
El Nido’da Nick Dalış

El Nido’da deniz sümüklüsü
Mavi El Nido’da Ray Bulundu
El Nido’da Palyaço Balık Dalışı

El Nido’da Dalış
Beğeniyor mu? İğnele! ?

Feragatname: Yoldaki Keçiler, Amazon Ortak ve diğer bazı perakendeciler için bir ortaklıktır. Bu, blogumuzdaki bağlantıları tıklarsanız ve bu perakendecilerden satın alırsanız komisyon kazanmamız anlamına gelir.