Entertainment

Atitlan Gölü’ndeki dijital göçebe yaşam tarzımız

Şimdi resmi olarak bir aydan uzun bir süredir Guatemala Gölü’ndeki Paxanax’ta yaşıyoruz ve bu yer hakkında tam olarak nasıl hissettiğimizi paylaşmanın zamanı geldi. İşlerimize ve diğer işlere yakalanan o kadar telaşlı olduk ki, burada gölde hayatımız hakkında çok fazla şey yazmadık.

Şunu söylemeliyim ki, göl kıyısı Casita’mız şimdiye kadar kaldığımız en muhteşem konum ve gölün kendisi tarif edilemez derecede sakin ve güzel!

Hayatımız

Her sabah saat 8 civarında, suya doğru açıklayan zemine -telli pencereden dışarı bakarak, gölün diğer tarafına gökyüzüne doğru uzanan muazzam San Pedro yanardağını tamamen çerçeveliyoruz. Harika bir sabah esintisi açık pencerelere ve alandaki sıcaklık yüce.

Kalkıyor, dişlerimizi temizliyoruz ve üst kat terasımızdan keyif aldığımız zengin Guatemala kahvesinin lezzetli bir tenceresi yapıyoruz. Dizüstü bilgisayarlara birkaç saat vurmadan önce o gün sitede ne yapacağımız hakkında sohbet ediyoruz. Bir bilgisayarda çalışmak bazen işçinin yapay floresan aydınlatmasının yanı sıra fotokopiçilerin sonsuz drone ile faks makinelerinin bitişik dronunu olduğu varsayımını içerir, ancak ofisimiz farklıdır. Volkana ve o kadar çene parçalayan muhteşem olan göle bakıyoruz ki, gözlerimizi bilgisayar ekranlarımızda tutmak genellikle zor.

Oradan günümüzün bir karışımı, yürüyüş, wakeboarding, şarap içmenin yanı sıra yaşlı peynirlerin tadını çıkarın, ancak bu makalede tüm günümüzü açıklamak yerine, hayatın nasıl olduğu harika bir kavramı elde etmek için aşağıdaki videoyu inceleyin. Dijital Göçebe.

Göl

Lago de Atitlan, şüphesiz, şimdiye kadar gördüğümüz en görsel nefes kesici yerlerden biri. Üç tehditkar zirve, güney kıyısını, tarih öncesi volkanlardan beklediğiniz tüm yönlerle çevreliyor, eksi lavun uğursuz kraterlerinden püskürtüyor. Her zaman bu korkunç dağlara bakarız ve tektonik şekilli özelliklerinden asla bıkmazız.

Göldeki su, bazı günlerde cam kadar sakin olabilir, tamamen yükselen yanardağları yansıtırken, Xocomil rüzgarları seçildiğinde, yüzey beyaz pelerin dalgaları ile dalgalanır.

Gölü çevreleyen bulut yağmur ormanları, kuru mevsimin sonuna yakın olduğumuz gibi normalden daha kahverengidir, ancak şimdi bile zengin ve güzeldir. Tropikal çiçekler, en sevdiğimiz sahil rıhtımlarının yanı sıra yürüyüş yollarının çoğunda çiçek açarken, canlı kuşlar cıvıl cıvıl ve şarkı söyler, parlak renklerinin cazibesi, şarkılarının melodik güzelliği ile aşıldı.

Hava, 1.562 metrelik yükseklik sayesinde burada tipik ekvatoral iklimden kurutucudur, ancak boğazını çizecek veya cildi kurutacak kadar kuru değildir. Aslında, göl yıl boyunca ilkbahar benzeri bir iklime sahiptir ve Mayıs, Eylül ve Ekim ayında ağır yağmurlar olsa da, göl yılın her zamanında ziyaret edilebilir.

Casita’mızı sevmemize rağmen, bir süredir dışarı çıkmak güzel! Gölün tadını çıkarmanın yanı sıra bir içkinin tadını çıkarırken günü geçirmek için birkaç fantastik yer var. Böyle bir yer Isla Verde, Hammocks ile büyük bir soğuk güverte olan çevre dostu bir otel, yerel olarak yetiştirilen ürünlere sahip sağlıklı bir restoran ve (elbette) aynı şekilde burada da burada kalabilirsiniz. Muhteşem manzaralar! Bu, gidip dinlenmek için Santa Cruz’un en iyi alanlarından biridir.

Ne bir manzara! Öğleden sonra geçirmek için mükemmel bir yer
Bizim dairemiz

Dairemizi aşağıdaki videoda fantastik ayrıntılarla zaten açıkladık, bu yüzden bunu incelemenizi istiyorum. Temel olarak, daha iyi bir yer talep edemezdik. Her alan parlaktır ve gölün yanı sıra volkanların da geniş açık manzaralarına sahiptir. Rahat bir yatak, oldukça güvenilir Wi-Fi ve bir kadeh şarap ile gün batımının tadını çıkarabileceğimiz iki büyük güverte alıyoruz. Bir dijital göçebe daha ne isteyebilir?

Aşağıdaki videoda Lake Front Casita’ya göz atın!

The Costs

We were surprised to discover out that Guatemala is more costly than most parts of Mexico. At least around the lake as well as in Antigua (the only two locations we’ve visited therefore far). From what other travellers had told us, we figured that Guatemala was outrageously cheap, similar to locations like Thailand as well as India. This just isn’t true as well as the typical expense of groceries, accommodation, restaurants as well as transfer is more on par with locations like TurkeY ve Çin. Biz burada gölde yaklaşık 1.250 USD / ay yaşıyor. Çok iyi yemek yemenin yanı sıra çok fazla şarap içiyoruz, ancak sık sık dışarı çıkmıyoruz ve yiyeceklerimiz esas olarak sağlıklı ve ucuz ürünler.

Burada tam zamanlı seyahat ediyor olsaydık, ikimiz için ayda yaklaşık 2000 $ harcayacağımızı beklerdim. Başlangıçta düşündüğümden yaklaşık 500 $ daha fazla.

Bunu ifade ettikten sonra, Atitlan Gölü hala harika bir değer. Dairemiz 550 $ / ay (yüksek sezonda 600 $) ve bakkal harcamalarımız 3,962Q (518 $) / ay olarak mevcuttur ve alkol için 975Q (127 $) / ay harcıyoruz. Daha sonraki makalelerde Atitlan Gölü’nde yaşamanın masrafları hakkında daha fazla rapor vereceğiz.

Atitlan Gölü’nün genel bakış açımız

Benim için, bu şimdiye kadar yaşadığım en tatmin edici varış noktası, Darip tam burada ve Karayipler Grenada adası arasında parçalanıyor. Her gün suya baktığımda ve ahşap kanolarında bölgesel balıkçıları gördüğümde, tropik kuşların gürültüsünü duyup güçlü San Pedro yanardağına baktığımda, evdeymişim gibi hissediyorum. Sadece 2 ay boyunca orada yaşarken bir yerde hissedebileceği gibi. Darip’in ve kesinlikle Atitlan Gölü’nü sevdiğim gibi bir endişe yoktur, aynı zamanda doğa arayan ve sakin huzur arayan herkes için mükemmel bir yer olduğunu belirtiyorum.

Makul miktarda olanakları kolaylaştırmak için yeterli turist ve gurbetçiler var, ancak göl karakterini kaybettiği pek çok şey değil. Bir köye veya bir teknede bir geziye hızlı bir şekilde gezinme, gerçek Guatemala’da olduğunuzu anında hatırlatır. Atitlan Gölü’nün sahip olduğu kadar mükemmel olduğunu belirtiyorum.

Burada zamanımızın tadını çıkarsak da, kendimizi beklenenden iki hafta önce gölden uzaklaştırıyor olabiliriz. Uzun zamandır gitmek istediğimiz bir yer var ve şimdi gitmezsek, asla göremeyeceğimizden korkuyoruz. Şu anda bu olağanüstü Karayip destinasyonunda iş ile ortaklık yapmanın yanı sıra rezervasyon uçuşlarına da bakıyoruz, bu yüzden daha fazlası için bizi izlemeye devam edin!

Beğeniyor mu? İğnele! ?

Atitlan Gölü hakkında daha fazla bilgi için:

GoatLife TV’nin normal bölümlerimize göz atın

Göle gelmemiz hakkında buradan okuyun

Feragatname: Yoldaki Keçiler, Amazon ortağı ve aynı zamanda diğer bazı perakendeciler için bir bağlı kuruluş. Bu, blogumuzdaki bağlantıları tıklatırsanız ve bu perakendecilerden satın alırsanız komisyonlar yaptığımız anlamına gelir.