Entertainment

O zaman Portekiz’e gittim ve ona çılgınca aşık oldum

Yayınlandı: 09/24/12 | 24 Eylül 2012

Sadece aşık olduğunuzu anladığınızı söylüyorlar. Bu kesinlik duygusunun size gelmesi, kemiklerinize girmesi ve sizi tamamen değiştirmesi.

Hiç aşık olmasam da, bu daha önce yaşadığım bir duygu.

Metrodan Paris’teki Champs-élysées’e doğru yürüdüğüm anda aklımda kalıyorum. Orada en iyisini biliyordum Paris’i sevdim. Kemiklerimde hissedebilirim. Paris’i ve orada geçirdiğim her gün sevdim çünkü sadece bu hissi güçlendirdi. Paris ve ben birbirimize mahkum oldum.

Ve tam olarak Portekiz hakkında tam olarak böyle hissediyorum.

Arkadaşımın evine giderken Lizbon sokaklarında yürürken, bu hissi tekrar tekrar aldım. Lizbon’a aşık olduğumu çabucak biliyordum. Her ne kadar bundan daha fazlası, Portekiz’e aşık olduğumu biliyordum.

Tam olarak nasıl bildiğimi anlamıyorum, ancak yaptım – Portekiz’de Lizbon, Porto’nun yanı sıra Douro Vadisi’nin Port Beyaz Şarap Bölgesi’ni keşfetmek için iki hafta geçirdiğim gibi, çok daha derinden aşık oldum .

Bu ön yürüyüşte arkadaşımın evine doğru ilerlerken, çöp, grafiti ve her yerde terk edilmiş binaları fark etmemeye yardımcı olamadım. Binaların yarısı yatılı pencerelerle hasar gördü ve gecekondu veya ilaç bağımlısı ile doldurulmuş gibi görünüyordu. Yine de, aynı dış görünüme sahip olan İtalyan Şehri Napoli’nin aksine Lizbon iğrenç veya güvensiz hissetmiyordu. Duşa ihtiyacım varmış gibi hissettirmedi. Hayır, sadece yaşadığını hissetti.

Şehri gezerek dört gün geçirdim ve kafe astarlı ve kilise dolu bir kareye açılan her küçük, parke, parke dolu cadde beni daha çok sevdi. Lizbon’un tarihi vardı. Derinliği vardı. Bir kişiliği vardı.

Lizbon çok engebeli bir şehir olduğundan, geleneksel kırmızı çatılı evlerinin yanı sıra şehrin kapsamlı bir panoramik manzarasından asla uzak değilsiniz. Eski Alfama bölgesi, küçük, kıvrımlı sokakların bir labirentidir ve Fado Müzesi ile Portekiz Sanatı Müzesi arasındaki bölgeyi kontrol ederseniz, loş aydınlatılmış bölgesel restoranların yanı sıra iddiasız evlerin karşısında olacaksınız. Yerliler hayatlarını tatilci kalabalığından uzak yapıyor.

Lizbon’u huşu içinde bıraktım ve Douro Nehri’ndeki tanınmış şehir olan Porto’ya liman şarabı ile tanınan Porto’ya gittim. Porto’yu Lizbon’u sevdiğim şekilde sevmesem de, hala çok ucuz beyaz şarap ve çarpıcı bir nehir kıyısına sahip inanılmaz bir şehirdi. Nehrin etrafındaki alanın sansasyonel olduğuna inanıyorum ve bazı değerli panoramik manzaraları var (nehirden geçmeye çalışın ve barda bir içki içebileceğiniz, terasta oturabileceğiniz Yeatman Hotel’e gitmeye çalışın, ve misafir olmadan manzarada zevk).

Gerçekten zevk aldığım şey, bin metrelik zirveleri ve susuzluk şarap imalathaneleri ile çevreleyen Douro Vadisi idi. Şarap imalathaneleri tepelerde yüksek ve dolambaçlı yollar boyunca biraz sürücü, ancak şimdiye kadar gördüğüm beyaz şarap ülkesi gibi değil. Bu muhteşem vadiye bakan veranda üzerinde oturmak çene düşüyordu.

Sadece ülke muhteşem değil, ancak tanıştığım tüm yerliler dostça, sıcak ve misafirperver. Bana yardım etmek, Portekiz yaşamını tartışmak ve bana kültürlerini göstermek için zaman ayırdılar. Özellikle Lizbon’da bir restoran işleten bir kadın (ne yazık ki kapalı olduğu için) olduğunu unutmayın. Küçük bir yerdi: sadece üç masa. Oraya akşam yemeği için gittim ve şarapla eşleştirilmiş dört çeşit yemek hazırladı. Beyaz şarap harika, ancak onun cazibesi ve olağanüstü konuşma ne hatırlayacağım.

Ve sonra Galeri Hostel’de sofistike 10 çeşit yemek pişiren ve konuklarla yemek için oturan seçkin personel vardı.

Portekiz beni büyüledi, beni göz kamaştırdı, aynı zamanda beni şaşırttı. Bir süredir çünkü bir ülke beni çok şaşırttı. (Japonya birkaç ay önce yaptı, ancak gitmeden önce ona aşık oldum.)

Ziyaret ettiğim birçok ülkeyi seviyorum, ancak bu güçlü (Fransa, Kamboçya’nın yanı sıra İsveç’in akla geliyor) ve Portekiz’deki iki haftamda gördüklerimi sevdim.

Ama hala keşfedecek daha çok şeyim var: Azores, Algarve, Lagos, Faro ve aradaki her şey.

Portugal is talked extremely of among travelers, as well as after costs time there, I understand why. If you haven’t been yet, I suggest you go. Siz oradayken bana rastlayabilirsiniz, çünkü ölümsüz aşkımın yanı sıra görmek için çok fazla kaldı, yakında döneceğim.

Book Your trip to Portugal: Logistical ideas as well as Tricks
Book Your Flight
Use Skyscanner to discover a inexpensive flight. They are my preferred search engine since they search web sites as well as airlines around the globe so you always understand no stone is left unturNed!

Konaklamanızı ayırtın
En büyük envanter ve en iyi fırsatlara sahip oldukları için pansiyonunuzu hostelworld ile rezerve edebilirsiniz. Bir pansiyon dışında bir yerde kalmak istiyorsanız, konukevleri ve ucuz oteller için sürekli olarak en ucuz fiyatları iade ettikleri için Booking.com’u kullanın.

Seyahat sigortasını hatırlamayın
Seyahat sigortası kapsamı sizi hastalık, yaralanma, hırsızlık ve iptallere karşı koruyacaktır. Her şeyin ters gitmesi durumunda kapsamlı bir güvenlik. Geçmişte defalarca kullanmak zorunda olduğum için asla onsuz bir yolculuğa çıkmam. En iyi hizmeti ve değeri sunan tercih ettiğim şirketler:

Güvenlik Kanadı (70’in altındaki herkes için)

Seyahatimi sigortalayın (70’in üzerinde olanlar için)

Medjet (ekstra geri dönüş kapsamı için)

Para tasarrufu sağlayacak en iyi şirketleri mi arıyorsunuz?
Seyahat ederken en iyi şirketler için kaynak sayfama göz atın. Yoldayken paradan tasarruf etmek için kullandığım tümleri listeliyorum. Seyahat ederken siz de paradan tasarruf edecekler.

Portekiz’e göz atma hakkında çok daha fazla bilgi mi arıyorsunuz?
Çok daha fazla planlama ipuçları için Portekiz için sağlam hedef kılavuzumuza göz atmayı unutmayın!