Entertainment

11 YANGON, MYANMAR

Altın Pagodalar Toprakları’nda kalmanız için yöntemler. Böyle bir takma adla, Myanmar’ın son yıllarda turizmde yer aldığı sorusu yok. Başka hiçbir şehir, bu sigorta iddiasını ülkeye ana ağ geçidi olan Yangon’dan daha uygun değildir.

Okuyabileceğiniz diğer makaleler:

Myanmar’daki en iyi hostellerin listesi

Myanmar’daki en iyi üst düzey otellerin listesi

Myanmar Seyahat Rehberi: Myanmar’da gerçekleştirebileceğiniz 25 günlük geziler

Yangon, Myanmar’daki Thingyan Water Kutlama Deneyimi – Güzergah, Seyahat Maliyetleri ve İpuçları

Yangon, Myanmar için DIY Seyahat Kılavuzu

Yangon’da yapabileceğiniz harika ve uygun fiyatlı turlardan birkaçına göz atın.

Myanmar’ın endüstriyel ve dini merkezi, yüksek katlı konut ve endüstriyel binalar şehrin yaldızlı Budist tapınaklarıyla yan yana duruyor. Çoğu turist için Yangon, Myanmar’daki diğer yerlere, 2200 Budist tapınakları üzerinde yüzen sıcak hava balonlarının-veya Inle Gölü’nü-kötü yerçekimine meydan okuyan balıkçılık hilelerini yakalamak için tanıtım pedi olarak hizmet eder. Ancak aslında, yangon’da gerçekleştirilecek şeylerin yanı sıra gidecek çok sayıda yer var.

İçindekiler

1. Birman yiyeceklerini doğrudan Myanmar Food’daki menüden sipariş edin
2. Ulusal Müzeyi ziyaret edin
3. Shwedagon Pagoda’daki güneş istasyonlarına su dökün
4. Shwedagon Pagoda Modifikasyon Renklerinin 76 Karat Elmasını İzleyin
5. China Town’da akşam yemeği yiyin
6. Kantawgyi Gölü’nün etrafında koşun
7. Inya Gölü’nde öğle yemeği yiyin
8. Bir keşişten kutsamalar alın
9. Birmanya masajı yapın.
10. Thanaka giyin
11. Bir bölgesel ile iyi arkadaş edin ve onlara bir yemeğe davranın
Bonus: Eğer bir erkekseniz, yazarın uzun bir süresi içinde dolaşın

1. Birman yiyeceklerini doğrudan Myanmar Food’daki menüden sipariş edin

Bölgesel yiyecekleri yemek, her türlü yolculuğun ayrılmaz bir parçasıdır, ancak içerdiği hiçbir konsept yoksa göz korkutucu bir görev olabilir. Yangon’da, restoran Myanmar yemeklerinin hem yerliler hem de yabancılar arasında son derece belirgin olduğunu ve müşterileri bölgesel bir kurt arayan taksi şoförleri için akılda en üst düzey hedef olacak. Kaldırım boyunca masaların ve sandalyelerin kurulduğu evinizin içinde veya açık havada yemek yiyen bir seçim var.

Bu arada, yemek yemeğinde veya menüyü kullanarak yiyeceklerin düzenlendiği tezgahta sipariş verilebilir. İlk Birmanya yemek deneyiminiz için, menüden sipariş vermenin yanı sıra ne getirdiklerini görün.

Fotoğraf Gary Stevens CC tarafından 2.0
2. Ulusal Müzeyi ziyaret edin

Yangon Ulusal Müzesi, Myanmar yemeklerini hissetmenin hemen yanında. İlk durağınızı da yapın, aynı zamanda Birmanya kültürüne ve tarihe girişinizi yapın. Beş katlı yüksek ve ülkenin dört bir yanından eserlerle dolu olan müzenin birincil cazibesi, 150 yaşındaki muazzam yaldızlı aslan tahtıdır. Kötü de, müzenin içinde fotoğraf çekmek kesinlikle yasaktır.

Fotoğraf Tetsushi Kimura CC BY-NC-ND 2.0
Yangon Ulusal Müzesi sadece Pazartesi günleri ve tatillerde kapalıdır.

3. Shwedagon Pagoda’daki güneş istasyonlarına su dökün

326 metrelik yaldızlı Shwedagon Pagoda, tüm Myanmar’daki en kutsal Budist tapınağıdır ve ülkeyi altın yapmak için tüm kredi geçmişini almak için çok büyük. Aydınlanma edinen dört Budanın kalıntılarını kapsayan, Myanmar çevresindeki yılda sayısız hacı alır. Platformunda gezegenleri temsil eden on iki astrolojik mesaj var. Bu fikir Hindu kökenli olmasına rağmen, Budist adanmışlar, verilme arzusu için doğdukları günle tanımlanan yayın üzerine su dökeceklerdi.

Fotoğraf.
4. Shwedagon Pagoda Modifikasyon Renklerinin 76 Karat Elmasını İzleyin

Büyük tapınağı denetlemek için en iyi zaman gün batımı etrafında. Tapınak kompleksini çevreleyen 14 dönümlük teras, batan güneşten gelen ışık ve lampostlar her altın pagodanın yüzeyinden sıçrayacağı için altın bir parıltıyla yıkanacaktı. Her şeyden önce, Shwedagon Pagoda’nın zirvesindeki 76 karat elmas, gözlemcinin açısına bağlı olarak rengi değiştirerek parıldayan bir yıldız gibi olurdu.

Fotoğraf: Louis bu CC tarafından 2.0
5. China Town’da akşam yemeği yiyin

Çin kasabası, Yangon şehir merkezindeki gece hayatı merkezi, insanların iyi arkadaşları tatmin etmek ve ev içmek veya sadece akşam yemeği yemek için takılmak için takıldığı yerdir. Restoranlar sokaklarda sıralanır ve en belirgin yiyecekler her türlü barbekü çubukları ve çubuklar olacaktır. Tavuk, domuz eti, deniz ürünleri ve hatta sebzeler bile çarpıktır. Onları pirinçle eşleştirmenin yanı sıra Yangon’daki en iyi yemeklerden birini geçiriyorsunuz.

Fotoğraf William CC by-nd 2.0
6. Kantawgyi Gölü’nün etrafında koşun

8 kilometrelik bir çevre ile insan yapımı Kantawgyi Laknull