En önemli 10 seyahat Buzzkills ve bunları tam olarak nasıl önleyeceğiniz

Şeyler her zaman planlandığı gibi gitmez.

Her deneyimli gezginin son derece iyi anladığı bir şey. Bu blogun üzerinde geliştirilmesi bu mantra. Birlikte ilk seyahatimizde, kayıkçımız görünmedi, bizi terk edilmiş bir iskelede mahsur bıraktı ve bizi tanıdık bir ormanla yürümeye zorladı. Bir sonraki gezimizde, teknemiz bir saat boyunca amaçsızca yüzdüğümüz gibi bir kaya adacıkına çarptı. [Bu blogun kökeni hakkında çok daha fazlası. ]

Bizi yakalayan bir şey varsa, her zaman parlak tarafa bakmak bu benzersiz özelliktir. Bizim için kaybolmak, kendi başımıza bir şeyler bulma veya her şey bittiğinde bira üzerinden sohbetlerde paylaşmaya değer bir deneyim bulma şansıdır.

Ancak bazen, dünyanın sizi eğlenmekten alıkoyma yöntemi vardır. Bazen, konuşmaya devam ettikleri gümüş astar sizi vuracak bir yıldırımdır. Bazen, tünelin sonundaki ışık, sizi ezmek üzere bir trenin farlarıdır. Bazen saçmalık olur. Sadece onu önleme veya hazırlandığında hazırlıklı olmanız gerekliliğinizdir.

İşte en önemli seyahat buzzkillilerinin bir listesi ve bunların ideal seyahati yok etmelerini tam olarak nasıl engelleyebilecekleri.

Bu kılavuzda ne kapsıyor?

Uçuş gecikmeleri
Göçmenlik Sorunları
Çok fazla hype
Kafası karışık kafa, huysuz karın
Vücut ağrıları
Kazalar ve yaralanmalar
Korkunç hava
Kapanış saati
Dolandırıcılık
Kötü şirket
YouTube hakkında daha fazla öneri ⬇ates ⬇️⬇ musun yayınlar:

Uçuş gecikmeleri

Uçuş gecikmesi güzergahınızı yok edebilir.
En önemli buzzkilliler, yolculuk başlamadan önce bile vuranlardır. Filipinler’de uçuş gecikmeleri, politikacıların halka açık projelerdeki yüzleri kadar tipiktir. Ayarlama için fazla bir şey bırakmayan sıkı bir programınız varsa özellikle zararlıdır. Bohol’a sadece iki gün boyunca giderseniz, seyahatiniz sabah 8’de başlar ve o zaman aniden sabah 6’da uçuşunuz sabah 9’a aktarılır. O turu kaçırdın.

Nasıl önlenir: Hangi uçuşların erteleneceğini asla anlamayacak olsanız da, geri itilmeye eğilimli uçuşlar var. Örneğin, uçak rutinlerinin nasıl çalıştığını tam olarak anlayın. Tek bir uçak tipik olarak bir gün birkaç şehirle geçer (Manila – Davao – Manila – Cebu – Manila – Puerto Princesa). Manila-Davao uçuşu büyük bir süreyi geciktirirse, Manila-Puerto Princesa bacağını birikecek ve birikecek olan sonraki uçuşları etkileme olasılığı vardır. Uçuşunuzun ilerleyen saatlerinde, yuvarlanan gecikmelerden etkilenme olasılığı daha yüksektir. Bu da bizi bu ipucuna getiriyor: erken uçuşlar.

Göçmenlik Sorunları

Amsterdam’dayken, sunduğum dosyalarda tutarsızlıklar olduğu için beş dakika boyunca bir göçmenlik polisi tarafından sorgulandım. Büyük olasılıkla aptal hayatımın en uzun beş dakikasıydı. Hayalimdeki Avrupa kaçışının kapısını çaldığımda eve geri gönderilmiş olsaydım ne yazık olabilirdi.

Hepimiz bir ülkeye girmemesi veya Filipinler durumunda, ayrılmayı etkinleştirmediği hakkında korku hikayeleri duyduk. Göç Bürosu, önyargıya dayanarak faaliyet gösteren inanılmaz derecede katı kurallara sahiptir. Profil oluşturma, dünya çapında havaalanlarında yaygın bir yöntemdir. Gezi için ödeme yapabileceğiniz gibi görünüyorsanız, ancak burada bir göreviniz yoktur, orada yasadışı olarak çalışacağınıza inanırlar. Gezi için ödeme yapamayacağınız gibi görünüyorsanız, yine de yasadışı olarak çalışacağınıza veya büyük olasılıkla uyuşturucu kaçıracağınıza inanırlar. Yönergeler bir nedenden dolayı oradadır, ancak boş zaman için gerçekten seyahat etmek ve boşaltılmış birisinin yerine iseniz, büyük olasılıkla göçmenlik görevlileri için ömür boyu bir nefret oluşturacaksınız.

Nasıl önlenirim: Daha önce besteledim. Tam burada: Göçmenlik tarafından boşaltılmayı tam olarak nasıl önleyeceğim

Çok fazla hype

Overhype, iyi arkadaşlarınız ve internet değerlendirmeleri, başka bir şey olacak bir konumun ideal bir fotoğrafını çizmek için komplo kurduğunda meydana gelir. Bundan payımı aldım. Durum Noktası: Kyoto’daki Arashiyama Bambu Ormanı. Muhteşem, ancak o kadar küçük olduğunu bilmiyordum. Phuket de mükemmel, ancak daha fazlasını bekliyordum.

Nasıl önlenir: Beklentilerinizi kontrol altında tutun. Seyahatle ilgili en iyi şeyler, hoş bir sürpriz anlarıdır. Angkor Wat’ta ilk kez, bir yapının tam olarak ne kadar büyük olduğu konusunda havaya uçmaya hazır değildim. Çin’in Wulingyuan’dayken, muhteşem bir manzaranın kendini her sağladığında çenemi yerden almak zorunda olduğum için hareket etmekte zorlandım. Chiang Mai (Tayland) ve Hualien (Tayvan), beklentilerim benlik saygım kadar düşük olduğu için de büyük vahiylerdi.

Kafası karışık kafa, huysuz karın

Uh-oh. Sorun.
ÜçüYolcuların yolda yaşama olasılığı birçok hastalıklar: hareket hastalığı, ishal ve vücut ağrıları. Her üçü de her zaman hayatınızdan istediğiniz eski sevgiliniz gibi, ancak gitmeyecek.

Tıpkı eski problemler gibi, beyniniz karışık sinyallerle karıştırıldığında hareket hastalığı ortaya çıkar. Bu durumda, kafanızla uğraşan, gözünüzün yanı sıra iç kulak, vücudunuzu denge veya denge duygusu kaybetmesini tetikler. Hareket hastalığı benim için pek bir sorun değil. Seyahat yıllarımda, bundan yaşadığım tek zaman mükemmel bariyer resifinde (her yerden!) Oldu, ancak başlamak için iyi hissetmiyordum. hiç de harika değil. Tuvalete öğle yemeği için ne yaptığım tanıtım çok telaşlı olduğum için asla resif tamamen deneyimlemem gerekti.

Ancak gevşek bağırsak hareketi, son derece aşina olduğum bir şey. Eski sevgiliniz gibi, en azından onu beklediğinizde ve yaptığı gibi, bir şekilde her şeyi mahvetmek için kullanır. yanı sıra kokuyor. Cidden, yiyecekler seyahatin önemli bir parçasıdır. Maceracı bir yiyen olmama rağmen, Hassas bir karnına sahip biri için bir sorun olan Street Food Like Love Love’ı seviyorum. Humongous karın, evet, hassas olsa da.

Vücut ağrıları

Ve eski sevgiliniz gibi, tam olarak nasıl başa çıkacağınızı anlamıyorsanız Travel, büyük bir acı getiriyor. Seyahat etmek, özellikle macera peşindeyseniz fiziksel olarak yorucu bir etkinliktir. Bir sümüklü bir vücuda sahip biri olarak, ağrı payımdan çok daha fazlasına sahip olma eğilimindeyim. Vücudumda, bir sabah trekking veya öğleden sonra yüzmeden sonra cehennem gibi ağrıyorlarsa sahip olduğumu anlamayacağım kaslar var. Ailem bana her zaman “biraz sinir” olduğunu söylerken, belirtilen sinirleri hissettiğim tek zaman 8 saatlik bir otobüs veya tren yolculuğuna dayandığım zaman. Seyahat ödüllendiricidir, ancak vücuda zarar verebilir.

Nasıl Önlenir: Çantamı açtığınızda, içinde iki set olmazsa olmazlar: tuvalet ve ilaçlar içeren bir çanta daha keşfedeceksiniz. İlaçlar, yukarıda tartıştığım üç şeye değinecek: hareket hastalığı için Meclizine, gevşek bağırsak hareketi için loperamid ve vücut ağrıları için Advil.

İlaçlar olmazsa olmaz bir seyahattir.
İlaçları seçerken aklınızda bulundurmanız gereken bir şey, tam olarak ne kadar hızlı yürürlüğe girmenin gerektiğidir. Ziyaret ettiğiniz yerlerde memnun etmek için çok daha fazla zamanınız olması için acemi en kısa zamanda kurtulmak istediğiniz kadar seyahat ediyorsunuz. Örneğin, Advil Liqui-jel parasetamolden daha güçlüdür ve ayrıca vücut tarafından hızlı bir şekilde emildiğini garanti eder-normal tabletlerden neredeyse üç kat daha hızlıdır.

Kazalar ve yaralanmalar

Birisi incinene kadar hepsi eğlenceli. Yanlışlıklar her türden grev yapabilir ve maceranıza bir damper koyabilir. Kazalar benim için tam bir yabancı değil. Bir keresinde Zambales, teknem bir kaya adacıkına çarptı. Güney Cotabato’da, pratik olarak bir uçurumdan düştüğüm gibi kaydım. Siem Reap’te, telaşlı bir sokakta bisikletimden atıldım. Neyse ki, şimdiki zamanın belirttiği kadar sığ yarıkların yanı sıra sadece çizikler ve yaralar aldım, ancak bu yaralanmalar önümüzdeki birkaç gün boyunca kontrol etmemi engelledi.

Nasıl önlenir: İnsanlar her zaman “Risk Al” derler. Varsayım ne? Her şey için geçerli değildir. Güvenlik önlemleri alın. Hayatınız tehlikede ise, bunu tehlikeye atmayın. Hazır olmadığınıza inanıyorsanız, büyük olasılıkla haklısınız. Bu bisiklet aksilik, ancak aynı gün daha erken bir bisiklet gezeceğini tam olarak keşfettiğimden beri meydana geldi. Aynı gün. Ben de bu kadar büyük yolları almak için yeterli olduğuna inandığım için aptal olduğum gibi. Cesur ama aptal.

Korkunç hava

Boracay beni o gün pratik olarak havaya uçurdu.
Bizim seyahat ilk yıl, her lanet zaman yağmur yağdığı için otel alanımız dışında hiçbir yere gidememek günler ile doluydu. Durduğunda, sadece yol boyunca sırılsıklam olmaya hazırlanırdık. İşbirliği yapmayan hava durumu, en iyi günleri seçerek önlenebilecek tipik bir sıkıntıdır. Biraz araştırma çalışması uzun bir yol kat ediyor.

Yine de, her zaman öngörülebilirse hava durumu durumu değildir. Tahmin, güneş ışığının vaat ettiği günler var, ancak ihanetle size duşlar gerçek tarih geliyor.

Nasıl önlenir: Karmaşık gökyüzünü önleyemezsiniz, ancak olumsuzluğu önleyebilirsiniz. Onunla anlaşmaya varın. Ya planla birlikte itiyorsunuz (tamamen ıslatılmışken bir stil parkı keşfettiğinde) ya da sadece yapılacak başka bir şey keşfedin (programınızdaki ürünleri ve ön ton kapalı aktiviteleri değiştirin).

Kapanış saati

İyi arkadaşlarım Ronnie’nin yanı sıra Celine, açıkça kapalı bir Balay Negrense
Hayatın bu gün bekliyordun. Buna hazırlandın, planlanan her şeyden emin oldun. Bu gün için doğdunuz, son olarak göreceksin. Bugün olduğu gibi,kapalı.

Seyahat ederken zamanlama hayati önem taşır. Çok sayıda temel yer, yılın tüm aylarında haftanın tüm günlerinde açık değildir. Yenileme için kapalı, ister özel bir etkinlik için kapalı olsun, isterse kapalı bir dönem olsun, yöntemdeki tek şey kapalı bir girişin yanı sıra taşıyan bir gösterge olduğunda deneyimleyememek böyle bir serseri olabilir. Korkunç altı harfli zamanlama harfi.

Nasıl önlenir: Bir kelime, araştırma.

Dolandırıcılık

Hiçbir şey bir hile yapmaktan daha kötü hissetmez. Kısmen başkalarından yararlanmaya hazır olan insanlar olduğuna inanamayacağınız için. Esas olarak bunun için düştüğünüze inanamayacağınız için.

Dolandırıcılık sınırlarını anlamıyor. Bangkok tapınaklarından Rio de Janeiro plajlarına Paris sokaklarına kadar, dolandırıcılar bu şüpheli, saf turisti bekliyor. O turist olma.

Nasıl önlenir: Aynı şey, araştırma. Bir ülkeye veya şehre gitmeden önce değerlendirme sitelerini veya seyahat bloglarını inceleyin. Bu dolandırıcılıkların çoğu “ortak bilgi”, neden hala gerçekleştiklerini kavramak zor. Aynı şekilde otel/hostel personelinden, görmeniz gereken şeyleri istemek için yardımcı olacaktır. Onlar tipik olarak içinde bulunduğunuz şehirde Modi operandi bilincindedirler.

Kötü şirket

Kötü Seyahat Arkadaşı
Bir ilişkiyi test etmek istiyorsanız, o kişiyi seyahat ettiriyorlar. Bir yol testi gibi. Seyahat etmek, birinin gerçek renklerine bir göz atmanızı sağlar: tam olarak stres altında nasıl davrandıkları, tam olarak insanlarla nasıl oldukları, yeni şeylere tam olarak ne kadar açık oldukları, tam olarak kontrol ile nasıl sundukları ve hangi seçenekleri yaptıkları.

Seyahat ettiğimiz biriyle hepimizin korku hikayeleri vardı. Her şeyden şikayet etmeyi bırakmayacak olan dostum. Eğlenmeye bile çalışmayacak olan dostum. Tam olarak ne kadar izin verdiğinize bağlı olarak, yolculuğu etkileyebilirler.

Nasıl önlenirim: Tipik olarak yalnız seyahat ediyorum, bu yüzden kendimi fakir şirket kavramıyla güreşmiyorum. Ancak yalnız seyahat sizin için değilse, seyahat arkadaşınızı iyi seçin. İyi bir arkadaş ideal değilse, onunla konuşun.

YouTube hakkında daha fazla öneri ⬇️⬇ates

İlgili Mesajlar:

Yabancı bir ülkede kaybolmayı önlemek için 6 kolay yöntem

Yurtdışında İlk Kez: Uçuş Terminali Önerileri ve Sık sık endişeler sordu

Hindistan’da seyahat ederken tasarruf etmek için 8 yöntem

Seyahat blog yazarları için en iyi akıllı telefon uygulamaları

8 İçeriden İpuçları: Piso Fare Uçuşları Etkili Oluşturulma Tam Olarak Nasıl Rezervasyon Yapılır

AirAsia Promosyonu ve Piso Fare: Tam olarak nasıl etkili rezervasyon yapılır

Cebu Pasifik Promosyonu ve Piso Fare: Tam olarak nasıl etkili rezervasyon yapılır

Traveloka’yı Bütçe Planı Gezgin’in En İyi Arkadaşı Yapan 4 Özellik