Sydney’de nerede yenir: Alpha Restaurant

Daha önce zayıf Yunan yemekleri geçirdim.

Yunanistan’da bile. Ne zaman Rhodes’da bir Moussaka vardı, bu çok tuzlu olan mutfak alanı onu pişirmek yerine korumaya çalışıyordu.

Sydney Helenic Club’ın bir parçası olan Alpha Restaurant’taki yemekler böyle bir şey değil. Aslında, bu neo-klasik Yunan eatery’deki yiyecekler, yediğim çoğu Yunan yiyecekinden oldukça farklı.

Ziyafet Seçimi Alpha telefon görüşmeleri ‘Yia Yia’nın Masası’, ev yemeği veya çift tarih için harika bir seçimdir. Ancak biz hala büyüleyici bir yemek ve sadece alakart menüsünden sipariş için gidiyoruz.

Kişi başı 55 $ karşılığında Yia Yia’nın masası, otantik Yunan misafirperverliğinden beklediğiniz kadar cömertti. Lezzetli yiyecekler sabit akışı, bizim masa ve bizim karınları şimdiye kadar bizim masa kısa tuttu.

Yiyeceklerin yanı sıra gıdalar arasındaki anlar, çırpınan gıda, çevremizde aldık. Bu restoranı yenileyen harika bir görev yaptılar. Aydınlatmayı, mobilya seçeneğini ve eski bir taş eser gibi görünen dev oyma Yunan harflerinin fonksiyon duvarını gerçekten sevdik.

Başlangıç ​​olarak, sıcak pide ekmeği, kremsi taramosalata plakaları ve dumanlı bir melitzanosalata – gerçekten lezzetli bir patlıcan daldırma. Aynı şekilde fırından hala sıcak bir kase pişmiş kalamata zeytin vardı.

Bir kase nohut felafel vardı, ancak bunlar biraz kuru.

Sonra cızırtılı haloumi peyniri – favorilerimden biri – bir toprak yemeği, altta gevrek yanı sıra üstte ve ortada kremsi. Peynir, Yunan ouzo, limon ve kekik ile marine edildi.

Spanakopita da son derece iyi karşılandı. Alabileceğiniz kadar klasik olarak Yunanca, Spanakopita Fetta peyniri, ıspanak, pırasa ve dereotu dolu bir filo turtadır.

Alpha’nın imza yemeğini denedik: Moussaka. Rodos’ta yaşadığım tuzlu sapmadan çok uzak, bu, yumuşak, hassas bir patlıcan yığınıydı. Patlıcanın alt dilimi, taramosalata ve dolgun alçak taraklarla katmanlandı; Üst, daha sonra doğranmış domates ve karışık otlar ile tepesinde. Gerçekten fantastik bir yemek, ancak son derece zengin.

Son olarak, masamız üç halsiz kızartma kuzu omuzlarının ağırlığını aldı! 11 masamız için yeterliydi, ancak Yunanlılar tam olarak böyle bir şeyler yapıyor. Kuzu o kadar hassastı ki, onu bir çatal ve bir kaşıkla kemikten uzaklaştırdık. Tamamen pişirildi.

Kuzu biraz daha fazla lezzetle yapmış olabilir, ancak yapısı ve sulu olmuş.

Kuzu ile muhteşem kızartma patates ve tzatziki yanı sıra ufalanan fetta peyniri ile geleneksel bir Yunan salata geldi.

Alpha’nın bölgesel taksi firmaları ile bir sözleşmesi olduğundan eminim çünkü bu konumdan çıktığımız hiçbir yöntem yoktu – özellikle tatlıdan sonra. Programın tatlı vardı. Loukoumades – Yunan Donuts – ve pürüzsüz bir çilek dondurması, bir filo puro ile tepesinde ahududu bizi kocaman bir gülümsemeyle tamamladı.

Alpha Restaurant açık:
Pzt – Cum Kahvaltı: 7.30 – 10.30
Pzt – Cmt Öğle Yemeği: 12:00 – 15:00
Pzt – Cmt Akşam Yemeği: 18:00 – Geç.

Ve bazı muhteşem Yunan ürünleri için Alpha Food Store’un yanındaki Alpha Food Store’u incelemeyi hatırlamıyor.

Alfa restoranı
238 Castlereagh Caddesi
Sydney
2000
Tel: (02) 9098 1111
Alpharestaurant.com.au
Instagram: @alpharestaurant

MRS Romance tarafından görüntüler.