Entertainment

Avustralya’da 4WD’de bir geziye çıkın

Avustralya, dünyada başka bir yer gibi olmayan çeşitli manzaraya sahip muhteşem, eşsiz bir ülkedir. Tam burada özel yaban hayatı, ilham verici kültürler ve bir ömür boyu yolculuk keşfedeceksiniz. Ülkeyi evinizle görmek için 4WD’de bir yolculuğa çıkmaktan ve daha az seyahat eden yola vurmaktan daha iyi bir yöntem yoktur.

Çocuklarınızı kiralık bir 4WD’de paketlemeden önce, Outback’e isabet etmeden önce, burada görmek isteyeceğiniz bazı yerler ve gitmeden önce ne anlamanız gereken yerler.

Gitmeden önce bil

Önde gelen inancın aksine, Avustralya’da her zaman güneşli ve sıcak değildir. Hava durumu, Kanada ve Kuzey Amerika Birleşik Devletleri’nde keşfedilebileceği kadar aşırı olmasa da, mevsim modifikasyonu ve sıcaklık dalgalanıyor. Nihayetinde, iklim, ülkenin hangi bölümünün yanı sıra yılın hangi zamanına bağlı olacaktır. Mevsimler güney yarımkürede tersine çevrilir ve yağmurlu mevsimler bazı alanlara erişilebilirliği büyük ölçüde etkileyebilir.

Bazı yerlerin bir haritaya tam olarak ne kadar yakın görünmesine rağmen, iyi kurulmuş alanlar arasında önemli alanlar olabilir. Bu, yiyecek, suya, gaza ve olanaklara erişmeden uzun süre sürdüğünü gösterir. Ülke ile, özellikle küçük çocuklarla bir yolculuğa çıkmayı planlıyorsanız, yolunuzu çok dikkatli bir şekilde planlamanız ve bir şeyler ters gider. Dövülmüş yoldan ayrılmayı planlıyorsanız daima bir beklenmedik durum planınız olsun. Güvenli oynamak için, her zaman kıyılar boyunca çok daha iyi kurulmuş rotaları alabilirsiniz.

Ülke çapında akan su ve elektrikli eklentilerle kamp yapabileceğiniz birçok milli park var. Bununla birlikte, bir nedenden dolayı, daha az nüfuslu bir rota boyunca bir kamp çadırını kurmayı bıraktığınızı keşfediyorsanız, orada olmanızı sağladığınızdan emin olun.

Gidilecek yerler

Avustralya’da olduğu gibi görülecek sınırsız şeyler de var, ancak bazıları çocuklara ve hane halklarına diğerlerinden çok daha fazla cazip olacak. Tam burada birkaç cazibe yanı sıra hareketli bir hane için uygun manzaralar var.

Kanguru adası

Bu özel cazibe için, 4WD otomobilinizi park etmeniz ve Avustralya’nın güney kıyı şeridinden bir feribot yakalamanız gerekecek. Ada, penguenler, tembellikler, koalalar, wallabies, echidnas ve elbette kanguru. Rezerv bölgesi ile rehberli bir gece yürüyüşü bile yapabilir ve gece Avustralya hayvanlarından birkaçını eylemde görebilirsiniz.

Yemek için birçok seçenek ve Kanguru Adası’nda konaklama, yürüyüş, bisiklete binmenizi ve manzara ile dörtlü almanızı sağlayan deneyim demetlerinin yanı sıra var. Bölgesel pazardan alışveriş yapın veya dünyanın en güzel yerlerinden birinde doğa ile yeniden bağlantı kurmak uzun zaman ayırın.

Pinnacles çöl

Batı Avustralya’da, ilginç kaya oluşumları, vahşi yaşamın yanı sıra flora’yı dünyanın başka bir yer gibi keşfedebileceği Pinnacles Çölü yatıyor. Nambung Milli Parkı’nda bulunan bu kaya oluşumları, 25.000 yıldan fazla bir süre önce üretildi ve bugün ayakta kaldı. Bu şirin balıkçı köyünde taze deniz ürünlerinden zevk alabileceğiniz yakın olan Cervantes kasabasında kalabilirsiniz.

Kıyı yolunu alıp Perth’den zirvelere gidiyorsanız, Hutt Lagoon’da durun ve muhteşem, doğal olarak gerçekleşen Pink Gölü’nü al. Aydınlatmaya bağlı olarak, göl çeşitleri kırmızıdan açık mora kadar her yerde ve rengini bölgede keşfedilen alglerden alır.

Mükemmel Okyanus Yolu’nu sürün

Mükemmel Ocean Road, plajlara, şelalelere, köylere ve müzelere erişmenizi sağlayan en pitoresk sürücülerden biridir. Dışarı çıkmak ve Güney Avustralya’nın güzel kıyılarında koşmak için kaşıntı olacak çocuklarla almak için en iyi yoldur.

Seyahatiniz sırasında, 12 havarada durun ve sansasyonel kaya oluşumlarını ve kireçtaşı uçurumlarını alırken kum boyunca yürüyün. Büyük güneş kremi paketlemek için unutmayın!

İster tüm ülkede bir alanı veya ayları kontrol etmek için birkaç hafta geçirin, bir seyahat planı hazırladığınızdan emin olun, aynı zamanda hazırlık arasındaki dengenizi ve tüm hanenizin seveceği bir yolculuk için kendiliğinden deneyimi keşfedin.

İlişkili

Kitap İncelemesi – Lonely Planet’in Amerika’nın Efsanevi Yol Gezileri: Ortağımın yanı sıra Lonely Planet’in yeni kitabı “Amerika’nın Epic Road Trips” adlı kitabını geçen gün, Amerika’nın çok heyecan verici sürüş maceralarına göz atın. Bir saat idealini sadece onunla çevirerek, parçalarını okumak, resimleri kontrol etmek ve içindeki birçok yol gezisi hakkında konuşarak geçirdik…
13 Ekim 2022in “Destansı Yol Gezileri”

Orijinal GeoCacheif’e Yol Gezisi Geocacher iseniz, D anlıyorsunuzOrijinal stok haraç önbelleğini (GCGV0P) Iscoveing, geocaching’in kutsal kasesi gibidir. İşte önbellek açıklamasından bir alıntı: 3 Mayıs 2000’de, bir Delorme Topo ABD’den oluşan Dave Ulmer tarafından bu son derece bölgede beş galonluk bir konteyner ideal hale getirildi…
30 Mayıs 2015in “Geocaching”

Europethe’deki yol kenarındaki cazibe merkezleri, açık yolun sevinçleri, maceralarla dolu bir gün ve Will’e kontrol etme esnekliği: Tatil vurgulanamayacak. Bununla birlikte, otomobilde büyük açık gibi paylaşmayan çocuklarınız veya gençleriniz varsa mutluluk biraz tükenebilir…
23 Temmuz 2017in “Avrupa”