Taksiler bizi dünyanın dört bir yanından mı yırtıyor?

Seyahat ederken taksilerle sökülmek – hatta yırtılmış olup olmadığınızı merak etmek – seyahatinizi oldukça düşük bir başlangıç ​​yapabilir. İşte dünyanın dört bir yanındaki 80 şehirde taksilerin gidiş oranları.

Bayan Romance taksileri yakalamayı seviyor – kolaylık, trafik veya otopark hakkında endişelenmek zorunda değil. Ama benim için bir taksiye atladığımda her zaman karışık duygularım var.

Sürücü uzun yoldan gidecek mi? Nereye gittiklerini bile biliyorlar mı? Aşırı şarj edilecek miyim? Gitmeden önce bir fiyat müzakere etmeli miyim?

Öte yandan, birisinin sizi gitmek istediğiniz yere götürmesi çok güzel. Taksilerin toplu taşıma araçları üzerindeki konforu, gizliliği ve rahatlığı genellikle ‘yanlış taksi’ alma risklerinden daha ağır basar.

Gezginler, Terminalin dışında bekleyen tehlikeli arabalar yerine köşeye sıkışmış meşru rütbeden bir taksi almak için en iyi yerde ipuçlarını paylaşmak.

Herkes havaalanından ayrılma ve otelinize sorunsuz bir şekilde taksi yakalamanın romantizmini denemek istiyor. Hitche yok, müzakere yok, sadece akıllı seyahat.

Bu konuda yardımcı olmak için, İngiltere web tabanlı otomobil satıcıları carspring.co.uk 80 farklı ülkede taksiler hakkında bazı büyüleyici veriler yayınladı. Ne yazık ki, bloglarını şimdi indirdiler ve onunla veriler. Ancak, daha ilginç noktalardan bazılarının bir parçası:

Taksiler ne kadar ücret alıyor?

Rapordaki temel göstergeler şu fiyatlardır:

– 3km şehir içi taksi yolculuğu
– Havaalanı ile şehir merkezi arasında bir yolculuk ve
– Bir saatlik bekleme süresinin maliyeti.

Bir sonraki ayrıntı seviyesi için, çalışma her şehirde hangi otomobil modellerinin en popüler olduğunu ve Uber gibi bir alternatifin her bir yerde olup olmadığını söylüyor.

İşte Carspring’in raporundan dişlerinizi almak için bazı istatistikler:

En ucuz kim ve en dik olan kim?

– Dünyanın en uygun maliyetli taksileri: Kahire, Mısır – bir kilometre seyahat için sadece 13 sent maliyet
– Dünyanın en pahalı taksileri: Zürih, İsviçre – kilometrede 10,40 doların üzerinde maliyet
– Uber seçeneği olmayan taksiler için en pahalı şehir: Antwerp, Belçika

Sydney vs Melbourne

Bu iki rakip şehir arasında işler oldukça benzer görünüyor.

3km’lik bir yolculuk için 80 şehirden (1 en pahalı), Sydney (10,25 $) 42’de 33’e karşı Melbourne (9.15 $) ‘da daha pahalı.

Ancak, km başına ortalama maliyet için Melbourne, Sydney’den 16 ¢/km daha pahalıdır. Fark, Sydney’de bekleme maliyetlerinin ve toplama ücretlerinin daha yüksek olması ve trafiğin daha kötü olması olmalıdır.

Ama bu bir rekabet değil, değil mi?

Rapordaki diğer bulgular

– Rapordaki 80 şehirden 65 tanesi Uber mevcuttu
-Tokyo-Narita Uluslararası Havaalanı’ndan Tokyo Şehir Merkezi’ne bir taksi, çok uzun bir taksi yolculuğu olmasına rağmen 250.50 $ ‘dan en pahalı havaalanı şehir yolculuğu oldu ve trene yakalanmak çok daha ucuz ve daha hızlı.
-Kahire Uluslararası Havalimanı’ndan şehir merkezine bir taksi, endeksteki en ucuz havaalanı şehir yolculuğu olan sadece 5,50 dolar.
– Bir taksinin Zürih’te bir saat beklemesini istemek, endeksteki en pahalı bekleme süresi maliyeti olan 109.45 $ ‘dır.
– Bangalore, Hindistan’da bir taksi sadece 1,30 $ karşılığında bir saat bekleyecek, endeksteki en ucuz bekleme süresi maliyeti.
– Tunus, Tunus 25 ¢ ‘da en ucuz başlangıç ​​ücretine sahiptir.
-Zürih, İsviçre, dünya çapında herhangi bir şehrin en yüksek toplama ücretine sahiptir ve sadece taksiye girmek için 5 dolara mal olur.

Bu ilk işe alım oranı tüm dünyada günün farklı saatlerinde değişir, bu nedenle bundan daha pahalı bir yerde bulabilirsiniz. Örneğin Sydney taksilerinin genellikle 3,60 $ başlangıç ​​ücreti vardır, ancak cuma, cumartesi ve resmi tatil günleri saat 10: 00-6: 00 arasında 6.10 $ karşılama ücreti alır.

Bir Şehir Karşılaştırması

Biraz daha yakından bakmak için, rapordaki iki İtalyan şehrine bakacağımızı düşündüm – Roma ve Milano. Her ikisi de gelişen taksi hizmeti olan büyük, modern şehirlerdir.

Roma Milano
14. – 48 € – En pahalı havaalanı transferi – 90.26 € – 2.
34. – 2,74 € – en pahalı başlangıç ​​ücreti – 3,85 € – 13.
28. – 1,53 € – En pahalı P/KM şarjı – 1.42 € – 36.
33. – 26,76 € – En pahalı bekleme ücreti – 27.80 € – 55.
30th – 7.78 € – En pahalı 3km seyahat – 8.57 € – 22.

Ve İtalya’da taksiler tarafından koparmaktan nasıl kaçınacağınıza dair bazı ipuçları istiyorsanız, buradaki görevimize göz atın.

Yeni bir hedefe gidiyorsanız taksi fiyatlarını araştırmak her zaman iyi bir fikirdir. Yatılıyormuş gibi hissedebilir, ancak sadece gidiş oranı olabilir.

Yabancı ülkelerde taksiler yakalamak için herhangi bir ipucunuz var mı? Seyahat ederken taksilerle sökülmekten nasıl kaçınırsınız? Bize yorumlarda söyleyin.