21 things To perform in Paros, Greece

Paros is an island in the heart of the Cyclades Islands in Greece with over 10,000 inhabitants and 120kms of coastline. tranquil landscapes, fertile valleys and rolling hills are dotted with little churches and monasteries, complemented by limitless sandy beaches with azure blue waters.

Not only is the natural landscape stunning, but there are many things to perform in Paros to keep you entertained. This is one of the very best locations to see in Greece.

You’ll discover ancient, medieval ruins and monuments, picturesque white sugar-cube towns and villages, and no shortage of tavernas bars and cafes. You can expect all of this, plus affordable prices, exceptional vacationer facilities and friendly people who understand the true indicating of hospitality,

It’s simple to see why lots of regard Paros as the quintessential Island for any Greece travel itinerary.

They state Paros is like Mykonos was 20 years ago. It has all the appeal and atmosphere but without the heaving crowds and steep costs which is one of the primary reasons we fell in like with it. So much so we have been back 4 years running now and truly think about ourselves to be amongst household when we visit.

There are so lots of things to perform in Paros, and it’s just the ideal size. It truly does tick all the boxes and there genuinely is something for everyone.

Here is some functional info for Paros. If you’d like to avoid this and jump to the things To perform in Paros section, click here.

İçindekiler
When to see Paros Island
How to get to Paros Island
Getting around Paros Island
Top 21 things To perform in Paros
1. see Parikia
2. See Panagia Ekatontapiliani
3. check out the fishing village of Naousa
4. see the town of Lefkes
5. check out Piso Livadi
6. golden beach (one of the top things to perform in Paros if you’re feeling active!)
7. see Drios
8. Laze on Kolombithres Beach
9. kick back on Santa Maria Beach
10. see the village of Ambelas
11. inspect out The little village of Aliki
12. Experience Butterfly Valley
13. Take the Ferry to Antiparos
14. Day trip to Mykonos or Santorini
15. Take a Day trip to Naxos
16. Sail the little Cyclades
17. Go Shopping
18. see a Winery
19. attend a Festival
20. enjoy fine Dining
21. enjoy the extraordinary Sunsets
Ready for Paros Island?!

When to see Paros Island

Ideally, the very best time to see Greece is between may and October, and the exact same is true for Paros. The weather condition is great and the ‘season’ is open – lots of locations close for company during the other months.

The height season is July and August when the Europeans take their holidays and it can be both hot and windy then too. personally we like June or September when it is still vibrant sufficient but not so busy.

The ‘Meltemi’ is a strong wind that blows with the Cyclades down from Turkey normally between July and September. It can be extremely powerful and for this reason, Paros is extremely prominent with avid windsurfing and wakeboarding fanatics but it’s also simple to discover a secured bay, street or peaceful corner so the wind can be manageable.

How to get to Paros Island

You can get to Paros by either boat or plane. because of its setting and importance, Paros is linked not just to Piraeus (the port of Athens – the second busiest traveler port in the world!) but also to Rafina which is better to the airport.

Paros is commonly the very first stop in the Cyclades for lots of of the ferries and is the stopping off point on the method to Mykonos, Naxos, Ios, Santorini, and all the other Cyclades Islands, in addition to linking with routes servicing the Dodecanese and Crete. It’s only 3 hours from Piraeus on the quick ferries and there is now a new train link direct to the port from the airport.

The airport on the island was totally rebuilt in late 2016 and there is now a new little terminal and a longer runway. There are many possibilities both on the island and to destinations beyond. For info about the ferry routes and to book tickets we recommend Ferry Hopper. And, inspect out my web site for a lot more Greece travel advice.

Getting around Paros Island

Paros has a excellent public bus system that can take you to a lot of beaches and towns on the island. This is particularly practical for anybody on a budget as the bus trip is only 1.80 Euro ($2.09 USD). You can discover a timetable here.

There are also lots of rental locations around the island where you can lease cars, quad bikes and scooters. Be alerted they can book out swiftly in the height season so plan ahead if you are checking out in SUmmer. Expedia.com ile kiralık otomobiller ve kamyonlardaki mevcut oranları görmek için buraya tıklayın.

Bu yıl, dünya çapında bir sürücü izni olmadan araba kullanıyorsanız para cezası vermeye başladılar, böylece biriyle seyahat etmek için para ödüyorlar. Dörtlü bisiklet ve scooter ile ilgili olduğunda, sigortanızı incelediğinizden emin olun. Birçok insan, kapsanmadıkları zor yöntemi keşfeder ve adalardaki aksilikler, pahalı değil, bahsetmemek zor olabilir.

Paros’ta performans gösterilecek en iyi 21 şey

1. Parikia’ya bakın

Adanın başkenti ve birincil limanı olan Parikia aynı zamanda endüstriyel ve şirket merkezidir. Sahil boyunca ve eski şehirde sokakların labirenti ile çok sayıda restoran ve kafe bulunmaktadır. Gerçek sikladik tarzda, dar badanalı sokakların bir labirenti ve her şeye yakın olmak istiyorsanız kalmak için mükemmel bir yer.

Tüm büyük bankalar ve hizmetler, çamaşırlar, süpermarketler, hastane ve farklı tatil hizmetleri gibi burada bulunur.

Ayrıca bazı büyüleyici tarihi anıtlar ve eski bir yel değirmeni ve ilginç bir kilise de dahil olmak üzere ilgi oranı noktaları vardır (bir sonraki noktaya bakın).

2. Bkz. Panagia Ekatontapiliani

Bu, Yunanistan’ın çok önemli Bizans anıtlarından biri. Başlangıçta 4. yüzyılda geliştirilen yüz kapının kilisesi olarak da anlaşılıyor. Efsaneye göre, kilisede 99 kapı keşfedildi ve Constantinopolis (İstanbul) tekrar Yunanistan’a geri döndüğünde 100’inci bulunacak.

Buradaki giriş ücretsizdir ve açılış saatleri (yayın sırasında) sabah 7 – 22.00’dir. Düşük sezonda: 07: 00-22: 00 ve 16:00 – 20:00.

3. Naousa balıkçı köyüne göz atın

Adanın kuzeyinde Parikia’ya arabayla yaklaşık 20 dakika uzaklıkta yer alan bu canlı balıkçı köyü, kalmayı sevdiğimiz yerdir. Gün boyunca Parikia’dan biraz daha sessiz ama gerçekten kutlama kasabası olabileceği geceleri canlanıyor.

Hala kalbinde bir balıkçı köyü ve gece hayatının çoğu küçük kompakt limanın etrafında dönüyor. Bu alan en pahalı olanıdır, ancak bir sürü sarma sokaklarından birinde düşük maliyetli ve hoş bir yemek almak da mümkündür.

4. Lefkes kasabasına bakın

Naousa’nın arkasındaki dağlarda komşu Naxos’un manzaraları ile küçük bir ortaçağ kasabası. Lefkas, Beyaz Evler, Mavi Kapılar ve Canlı Pembe Bougainville Damlama – Sikladların Tüm Yapımlarına sahiptir. Burada bir gezi Paros’ta performans gösterilecek en iyi şeylerden biri.

Bir gün boyunca görmek için büyüleyici bir kasaba ve yol tarafından sunulan bal ve incir gibi şeylere ek olarak bazı olağanüstü el yapımı bölgesel seramik, mücevher ve diğer el sanatları keşfedebilirsiniz. Bazı insanlar her yıl burada kalmayı sever ve Airbnb, Booking.com’da veya sadece köyle dolaşmakla son derece düşük maliyetli alanlar keşfetmek mümkündür.

5. Piso Livadi’ye göz atın

Adanın güneydoğusundaki biraz ve pitoresk balıkçılık limanı olan Piso Livadi, bölgesel deniz ürünleri yemekleri için popüler olan bir dizi büyüleyici tavernaya sahiptir. Bölgesel mutfağı örneklemek Yunanistan’da performans gösterilecek en iyi şeylerden biridir – buradaki midye kaçırmadığınızdan emin olun!

Son derece küçük ve huzurlu bir körfez, son yıllarda çok daha belirgin hale geldi ve Little Cyclades Adaları veya Antiparos üzerinde yelken maceralarına başlayan birincil liman.

6. Golden Beach (aktif hissediyorsanız Paros’ta performans gösterilecek en iyi şeylerden biri!)

Piso Livadi’den biraz güney, dünya olmasa bile, su sporları için Yunanistan’ın en iyi plajlarından biri olduğu düşünülen altın plajıdır.

Bazı son derece büyük oteller ve tavernaların yanı sıra, rüzgar sörfçüleri, kayaks, ayağa kalkmak için bir dizi yer de keşfedeceksiniz. Ayrıca bazı büyüleyici ve oldukça havalı bit plaj esintili dükkanlar ve butikler de vardır. Meltemi üflerken son derece rüzgarlı olabilir, ancak birçok insan için bu onun çekiciliğinin bir parçasıdır.

Su sporlarına giriyorsanız, Golden Plajı’na bir gezi, Paros’ta gerçekleştirilecek şeyleri listelemeniz gerekir.

Kiralama maliyetleri konumdan konuma ve yıldan yıla değişir, ancak oldukça ucuzdur. Bir saatlik rüzgar sörfü için, 25 Euro (29 $) ödemeyi bekleyin, SUP bir saat boyunca yaklaşık 20 Euro (23 $), kayaklar saatte 15 Euro (17 $) seçer. Plajda ideal bir dizi kiralama konumu vardır. Ayrıntılar için buraya tıklayın.

7. Drios’a bakın

Başka bir küçük balıkçı köyü olan driosAdanın eski limanı ve Paros’taki en yeşil köylerden biridir.

Burada normal sikla misafirperverliği, lezzetli mutfak ve son derece sakin bir çevreden zevk alabilirsiniz. Harika bir yemek maliyeti için plajda ideal bir alan kiralamak mümkündür ve yakınlarda çıplaklar da dahil olmak üzere bir dizi huzurlu kumlu plaj vardır. Drios’un üzerindeki küçük büyüleyici yerleşim olan Aspro Chorion’u incelediğinizden emin olun.

8. KOLOMBITHRES PLAJINDA LAZE

Kolimbithres plajı Paros’taki en popüler olanlardan biridir ve Plastira Körfezi’ndeki Naousa’nın batısında bulunur. Yüzyıllar boyunca pürüzsüz güneşlenme platformlarında kullanılan denize yerleştirilmiş önemli granit kayaları vardır.

Buradaki su sığ ve kristal çıkarılır ve adada en iyi ev yemeklerinden birkaçı olan plajın yanında olağanüstü bir Taverna ideali vardır. Naousa’dan uzaklaşabilir veya küçük kamu feribotunu yakalayabilirsiniz. Paros’ta performans gösterecek birçok şey olsa da, bu plajda bir gün maliyeti kaçırmayın.

9. Santa Maria Plajı’na geri dön

Rüzgar sörfü, su kayağı ve dalış dalış tesisleri ile bilinen son derece önemli bir plaj. Santa Maria, Naoussa’nın doğusunda yaklaşık 10 dakikalık bir sürüş mesafesinde bulunur ve çok daha kozmopolit bir his veren ve onlarca yıldır İskandinav evlerinin çok sevdiği plaj barları, tavernalar ve restoranlar ile çevrilidir.

Yunanistan’daki diğer yerlere bir gezi mi planlıyorsunuz? İOS’ta gerçekleştirilecek olağanüstü şeyleri, Zante’de (Zakynthos) performans gösterilecek eğlenceli şeyleri ve Corfu’da performans gösterilecek olağanüstü şeyleri kaçırmayın! Kefalonia Adası görülmesi ve yapılacak şeylerle doludur, Chios Island ve Lesvos Adası çok daha uzaktır ve gezginlere çok sayıda manzara ve aktivite sunar. Ayrıca, anakaraya bakıyorsanız, Atina’da performans gösterilecek en iyi manzaraları ve şeyleri ve çarpıcı Meteora manastırlarını kaçırmayın.

10. Ambelas köyüne bakın

Ambelas küçük bir köy ve plajı Naousa’ya arabayla yaklaşık 15 dakika uzaklıktadır. Sakin suyun pratikte her gün ve son derece önemli talami ve Chistiana da dahil olmak üzere birkaç son derece büyük tavernalardan emin olan küçük bir insan yapımı deniz duvarı var.

Ayrıca, Plajda Aspro adlı büyük bir çağdaş restoran/plaj kulübü bulunmaktadır. Uzun, tembel bir öğle yemeği ve yüzmek için mükemmel bir alan – etrafta başka insanlarla.

11. Küçük Aliki köyünü inceleyin

Aliki, Yunanca’da ‘tuz-marsh’ gösteriyor ve bu köy adını adanın güney ucundaki bitişik olandan aldı.

Aliki’deki havaalanına oldukça yakın olan Sikladik Folklor Müzesi’ni de keşfedeceksiniz. Aliki’de, Haziran ayında Klidonas St.John Bayramı, 6 Ağustos’ta Kurtarıcı Mesih Ziyafeti ve Eylül ayında Kutsal Haç Bayramı gibi birçok kültürel olay düzenleniyor.

Bir dizi olağanüstü deniz ürünleri tavernası ve içinde kalacak küçük alanlar ve emekli maaşları olan büyüleyici bir köy.

12. Kelebek Vadisi Deneyimi

Parikia’nın 5 km güneyinde, Woods İsa’nın manastırının yakınında yer alan bu vadi, Yunanca kelebeği gösteren Petaloudes olarak adlandırılır. Yaz aylarında yıllık olarak, Jersey Tiger güveleri tüm vadiyi sarıyor ve gerçekten nefes kesici bir doğal fenomen ürettiği için vadi yemyeşil.

13. Feribotu Antiparos’a götürün

Antiparos son derece pitoresk ve Paros’un kıyı şeridinde bulunan bir arka adadır. En iyi gündüz gezisi veya zamanınız varsa, bir iki gün kalın. Paros’tan Antiparos’a kadar feribotlar her 30 dakikada bir Parikia’dan ayrılıyor ve yolculuk yaklaşık 10 dakika.

Bir arabanız varsa, Punda’daki Parikia’nın biraz güneyinde ilçeden otomobil feribotunu yakalayabilirsiniz ve daha sonra gezi sadece 7 dakika.

Antiparos, özellikle Tom Hanks ve onun Yunan diğer yarısı Rita Wilson’ın bir sürü yıldızın evidir. Yerliler tarafından çok sevilen (ve korunuyorlar) ve gördüklerinde birçok bölgesel etkinliğe katılıyorlar.