Entertainment

İskoçya, Loch Lomond’da

ne görmeli ve İskoç Yaylaları ile ovalar arasındaki sınırı aşan Loch Lomond’un alışılmadık çekiciliği ve şeffaf bir vahşet kıyılarına birçok ziyaretçi çekiyor. Ama oradayken ne yapacak? İşte Loch Lomond’da ne göreceğimiz, yapacağınız ve yemek yiyeceğimiz rehberimiz.

Loch Lomond, İskoçya’daki en büyük Loch ve aynı şekilde en erişilebilir olanlardan biridir. Glasgow Şehir Merkezi’nden Loch’un güney kıyısındaki küçük kasaba olan Balloch’a sadece 50 dakikalık bir tren gezisi.

İşte tam olarak nasıl ulaşılacağı ve Loch Lomond’u araba olmadan kontrol edeceğiniz hakkında çok daha fazla şey.

Balloch tren istasyonundan, caddede Loch Lomond kıyılarına kısa bir yürüyüş. Loch, İskoç loch’larının her türlü en büyük yüzey alanına sahiptir.

Ve bu program bir sorun yaratıyor.

36 km uzunluğunda ve 8 km genişliğe kadar, bir günde Loch Lomond’un çoğunu görebileceğiniz bir yöntem yok. Neyse ki, Balloch da Loch-yarı-pun amaçlanan Loch için çok önemli. Kasaba, Loch Lomond’un en iyi özelliğini sergiliyor ve aynı zamanda bir dizi hizmet ve rotalarla kolayca erişilebilir hale getiriyor.

Balloch sayesinde, Loch Lomond’un bu kısmı, evcilleştirilmemiş bir vahşi doğanın yanı sıra çok daha çok iç plaja benziyor. Sıcak gün vardı, taşlı kıyılar yıkanmış ve park alanları barbekü doluydu. Suyun kendisi yelken, motorlu tekneler, jet ski ve hatta birkaç cesur yüzücü bile vardı.

Lomond, görmek için yapılacak birçok şeyle birlikte gitmek için muhteşem bir yerdir. Balloch’un yanı sıra yemeklerin yanı sıra sudan da uzak keyif seçenekleri.

Loch Lomond’da ne görmeli

Balloch’taki trenden indiğinizde ilk durağınız Ziyaretçi Merkezi olmalıdır. Oradaki personel, son derece yararlı olduğu kadar hasta ve sizi de görülecek gibi önemli şeylere yönlendirebilir. Aynı şekilde öğle yemeği ve oldukça az olan akşam yemeği yerleri önerebilirler.

Balloch Kalesi

Loch Lomond’a gittiğimizde sıcak bir güneşli gün geçirmesi için şanslıydık, bu yüzden Loch Lomond’a bakan Balloch Kalesi’ne parkla yürüdük. Ne yazık ki, kale halka kapalı, ancak kapılarından gelen manzaralar bile oldukça muhteşem.

Bu 19. yüzyıl kalesi, muhteşem park alanları ve süs bahçeleri ile çevrilidir. Aslında, kalenin yönteminde duvarlı bahçeye uğradığınızdan emin olun. Kıyıya doğru yokuş aşağı yürüyüş oldukça diktir, ancak sahile ulaşmak için hızlı bir yöntem.

Loch Lomond’un kıyıları

Loch, özellikle güneş bittiğinde yerliler hem de ziyaretçilerle son derece belirgindir. Suyun yanında ve yanında birçok aktivite var. Loch’un birçoğunun zevk aldığını ve duyduğumuz seslerden – birçoğu İskoçyalı olduğunu görmek büyüleyiciydi.

Yamaçtan Loch Lomond kıyılarına kadar, tüm yöntemi Balloch’a geri götürebilirsiniz. Çakıl pist, suyun karşısında büyüleyici manzaralarla Loch’ta bir dizi plajdan geçiyor. Hava durumu açısından şansınız varsa, kesinlikle bu yöntemi şehre geri dönün.

Balloch’a geri döndük, sonra Loch’un iskelesinde kalıcı olarak demirlenmiş eski bir kürek vapuru olan Loch’un hizmetçisine tüm yöntemi takip ettik. Bu bölgesel tarihin görülmeye değer – özellikle de bir olay varsa.

Yerel cazibe merkezleri ve tesisler

Loch’un bu ucunda daha fazla, küçük bir akvaryum, loch üzerinde pitoresk uçuşlar için bir deniz uçağı merkezi ve hatta bir hit gibi hissediyorsanız bir golf programı var.

Suya çıkmak istiyorsanız, yükseklik zamanlarında saatlik feribot inişinden giden tekne gezileri (Sweeney’in Seyirleri) var. Aynı şekilde, Loch’a ek olarak kendiniz kontrol etmek istiyorsanız, kişisel tekne kiralama seçenekleri de vardır.

Loch Lomond’da ve Balloch’ta nerede yemek ve içecek

Loch’ta ve şehir çevresinde ikramları keşfetmek için birçok yer var.

Balloch House – Tatilci Bilgi Masası’ndaki dost kadın tarafından önerilen bu 18. Century Inn ideal, Schnitzel Parmigiana gibi pub favorilerinden zevk almak için sade bir geri çekilme ve harika bir kızartma. Düşük ahşap kirişli tavanları, açık ateş ve küçük odalar sade bir atmosfer üretir. Mutfak alanı fantastik yemek yapıyor.

Evcil köpek evi – evcil köpek (ve insanlar) dostu, bu küçük köşe pub tam olarak eğlenceyi yansıtıyor ve beklediğimiz İskoç misafirperverliğini karşılıyor.

Lomond Park Hotel-Banta’nın yanı sıra yeryüzüne bölgesel bir bira için, bu yer. Kasabaya yakın ve turistlerden uzakta – çok eğlenceli.

Lomond Fish Bar – Tren İstasyonuna giden yolda, bir İskoç Chippy’nin bu olağanüstü örneği, hızlı bir destek için en iyisidirtren gezinizden önce eve. Kare sosis, derin kızarmış pizza (veya daha da iyisi, pizzanın hırpalandığı pizza crunch!) Ve gerçekten harika cips ile burada yanlış gidemezsiniz.

Tabii ki, burada Baloch ve Loch Lomond’da olması için bir günden fazla eğlence var, ancak sadece gününüz varsa, kesinlikle yolculuğa değer. Çok daha fazla zamanınız varsa, geceleri Loch’ta zevk alabilmenizi sağlamak için konuk evleri, hanlar ve BNB’lerin büyük bir kısmı var.

Loch Lomond’u veya İskoçya’daki diğer Loch’ları kontrol etmek için herhangi bir fikriniz var mı? Bu Gaelic havasını elde etmek için İskoçya’da çok sevilen konumunuz nerede? Bize yorumlarda söyleyin.